Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Falun och Växjö i förarsätet

11 april 2022 11:00
Resumé

Semifinalserierna rullar vidare och det är ledning för Falun respektive Växjö i sina serier. Dalalaget har skaffat sig ett eminent utgångsläge i serien mot Storvreta. Ser vi till Växjö, har smålänningarna vunnit båda sina hemmamatcher mot Kalmarsund.


Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Falun har skaffat sig ett eminent utgångsläge

De regerande svenska mästarna på herrsidan - IBF Falun har skaffat sig ett eminent utgångsläge i sin kvartsfinalserie mot Storvreta. Dalalaget åker till Uppsala under måndagen och har 3-0 i matcher i sin semifinalserie, mot Storvreta.

Tufft läge för Uppsalalaget är det naturligtvis - men så klart inte omöjligt och det lär vara något upplänningarna trycker på i sin grupp och de vill säkerligen visa hemmapubliken att Falun kan besegras i IFU Arena, något Storvreta lyckades med inte minst under grundseriens gång.

7-6 (efter förlängning), 9-2 och 7-4 har slutresultaten blivit i de tre första matcherna. I Storvreta är revanschlustan stor.

– Vi ska väl försöka att rucka om matchbilden lite från det sett ut, i alla fall de två senaste matcherna. Förhoppningsvis och det kommer att bli en helt annan matchbild än vad det varit i tidigare matcher. Annars kommer säsongen ta slut i morgon (läs: idag), säger Andreas Stefansson till Storvretas hemsida.

Ideell hemmasegrar mellan Växjö och Kalmarsund

Den andra serien mellan Växjö och Kalmarsund är även den igång. Lagen mäter sina krafter mot varandra på ett sannerligen spännande vis. Så här långt har det spelats tre matcher in i serien och det är ett Växjö med två segrar (bägge på hemmaplan) och Kalmarsund tog sin seger även de i sin hemmaborg.

Växjö har vunnit sina matcher på hemmaplan med 6-3 respektive 7-2. För Kalmarsund blev det en förlängningsseger med 4-3, där Kim Nilsson avgjorde. Det innebär då att Växjö har 2-1 i matcher och serien vänder lagom till tisdagskvällen när lagen drabbas samman i Kalmar.

En annan intressant aspekt, sett till de tre matcher som spelats i Växjö respektive de två i Kalmar denna säsong så har det blivit ideell hemmasegrar. Det är en fråga, vi alla kan ställa oss inför de kommande matcherna i semifinalserien. Kan någon av lagen förändra den den bilden vi har haft under den innevarande säsongen? Ytterst intressant är det i alla fall och just nu ett Växjö i ledningen i den matchserien.

Läs mer om slutspelet här.