Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pixbos lagkapten efter finalsegern i Svenska Cupen: ”Äntligen, äntligen vår tur”

23 februari 2023 12:33
Svenska Cupen

Pixbo Wallenstam besegrade Thorengruppen i jämn final i Svenska Cupen. Äntligen hade finalspöket jagats bort. Pixbo Wallenstam är Svenska Cupen-mästare 2023. – Många har frågat mig om det här finalspöket. Och det spöket kan vi väl vara överens om att vi har dödat, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg.


Se en längre intervju med Ida Sundberg i videospelaren ovan.

Och det gick inte att ta miste på glädjen hos lagkapten Ida Sundberg.

”Det är helt fantastiskt. Vi har jobbat för det här länge nu. Äntligen, äntligen var det vår tur.”

Det var en match med kamp i varje moment. Lagen följdes åt till 4-4 och där och då la Pixbospelarna in en högre växel. Och Wallenstam-maskineriet körde ifrån motståndet. Thorengruppen är mästare av många anledningar och laget jobbade ikapp till 6-7-reducering men kom inte närmare.

”Det är alltid tajta matcher mot Thorengruppen men idag var det vi som fick lyfta pokalen.”

Totalt blev det alltså sju mål producerade från Pixbo-spelare. Och målprotokollet visar vilket sammansvetsat lag Pixbo är då det var sex olika målskyttar.

”Vi är en väldigt bra lagmaskin. Det är alltid någon som kliver fram. Vi brukar säga att vi inte bara har ens stor stjärna utan att vi alla är stjärnor var för sig. Idag tycker jag verkligen att vi visar det.”

17-åriga Ellen Lundin, en av Ida Sundbergs lagkamrater i Pixbo, tog för sig ordentligt i en match där Svenka Cupen-pokalen stod på spel. Och henne lär vi få återkomma till i en nära framtid. Den unga talangen var en av lagets målskyttar.

”Hon kommer att bli ens stor spelare i framtiden, bara hon får rätt verktyg.”

Och livet fortsätter även efter en säkrad titel. Redan 24 februari möts Pixbo och Thorengruppen igen, denna gång i en seriefinal i Svenska Superligan. Och vi närmar oss ett slutspel. Och där är Ida Sundberg bestämd.

"Vi tar med oss ett gott självförtroende vidare efter det här."

Klicka här för fullständig matchfakta.