Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher

SSL bidrar till Fritidsbanken

7 december 2020 08:00
Samhälle

Vill du vara med och bidra till innebandys utbredning, hållbarheten och folkhälsan i Sverige – och samtidigt skapa mer plats hemma? SSL-klubbarna stöttar initiativet Fritidsbanken!


Vad gör egentligen en gammal klubba för nytta ståendes dammig i förrådet? Har du innebandyutrustning hemma som du väldigt sällan eller till och med aldrig använder?

Har barnen vuxit ur skorna, blivit för långa för den gamla klubban eller skaffat nya skyddsglasögon? Har du genom åren samlat på dig massa klubbor – klubbor som du inte längre vet vad du ska ha dem till?

Nu är det hög tid att lämna sina begagnade klubbor, skor, skyddsglasögon och övrig utrustning till Fritidsbanken! Genom att göra det bidrar du konkret till att ännu fler kan upptäcka och ta del av den älskade innebandyn!

När du lämnar in din gamla innebandyutrustning till Fritidsbanken (självklart är det coronasäkert) ser du till att nya utövare kan testa på vår sport, samtidigt som du bidrar till hållbarheten i Sverige genom att återanvända begagnat material.

– Ju mer innebandymaterial de lokala fritidsbankerna får in, desto fler kommer att kunna låna utrustningen och i längden förhoppningsvis börja spela innebandy. Det bidrar i framtiden till både bredd och elit, säger Svenska Superligans VD Jörgen Lindgren.

Hitta din lokala fritidsbank och se öppettider här

Det här är Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

Alla kan låna och allt är gratis! Verksamheten ger icke använd utrustning nytt liv, som stimulerar en aktiv fritid, som alltid är gratis och är till för alla.

På kort tid har Fritidsbanken gått från att finnas i en enskild stad till att finnas i väldigt många. Visionen, att det ska finnas (minst) en Fritidsbank i varje kommun, allt för att bidra till att ge människor tillgång till lek och fritid genom motion och hälsa.

Vem/vilka som startar upp Fritidsbanken lokalt ser olika ut, men oftast är det kommunen som är lokal huvudman. Även om huvudmannen är en annan så är det viktigt att kommunen står bakom Fritidsbanken.

Läs mer på Fritidsbankens hemsida