02 Apr 3 matcher

Kalmarsund till semifinal och Falun i förarsätet

27 mars 2021 20:30
SSL Herr

Kalmarsund vann den femte kvartsfinalen mot Linköping och smålänningarna är därmed klara för semifinal! Samtidigt så tog Falun en storseger mot Helsingborg och leder nu den matchserien med 3-2 i matcher.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FBC Kalmarsund - Linköping IBK 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson, Kevin Haglund, Kim Nilsson, Filip Stjernberg, Simon NIlsson

Mål Linköping: Oskar Hovlund

Rubrikerna

– Kalmarsund är klara för semifinal och har därmed säkrat sin första historiska SM-medalj! Smålänningarna slog tillbaka Linköping med 5-1 och vann därmed kvartsfinalserien med 4-1 i matcher.

– I den femte kvartsfinalen så gick Kalmarsund upp i en 2-0-ledning i den första perioden, men Linköping reducerade kort efter det andra målet. Kim Nilsson, som var tillbaka i laget igen, gjorde 3-1 på straff i början av den andra perioden, och sedermera kom också 4-1 genom Filip Stjernberg. Simon Nilsson stängde målskyttet med ett 5-1-mål i slutminuterna.

– Marcus Johansson svarade för ett mål och en assist och han har därmed gjort femton poäng på fem matcher i kvartsfinalserien.

– Precis som Johansson så har Kevin Haglund gjort ett starkt slutspel så här långt. Han skickade in en boll idag och har gjort mål i alla kvartsfinalmatcherna.

– För Linköping är säsongen därmed över.

– Vilka Kalmarsund ställs mot i semifinal är ännu inte klart. Det beror på hur det går i övriga kvartsfinalserier.

IBF Falun - FC Helsingborg 12-5 (4-2, 6-1, 2-2)

Mål Falun: Malte Lundmark 3, Omar Aldeeb 2, Rasmus Enström 2, Emil Johansson, Alexander Galante Carlström, Kevin Landgren, Emil Ruud, Casper Backby

Mål Helsingborg: Fredri Petersson, Linus Nordgren, Pontus Sölve, Nicklas Lidholm, Linus Malmström

Rubrikerna

– Falun har tagit tillbaka övertaget i kvartsfinalserien mot Helsingborg. Falun vann de två första matcherna innan Helsingborg tog dubbla vinster. Idag vann Falun den femte matchen och leder därmed med 3-2 i matcher.

– Falun hade 4-2 efter den första perioden och satte sedan in segerstöten i mittperioden som vanns med hela 6-1. Den 10-3-ledningen förvaltades hela vägen till en klar seger.

– Omar Aldeeb fick islossning och var matchens stora poängkung med två mål och fem assist (alltså totalt sju poäng). Det efter att ha levererat fyra assist på de tre första kvartsfinalmatcherna.

– I match fyra blev Malte Lundmark poänglös för första gången den här säsongen. Reaktionen? Tre mål och en assist i den här matchen...

– Målfarlige Alexander Galante Carlström matade in ett mål och har därmed målat i alla kvartsfinalmatcherna.

– Den sjätte matchen spelas i Helsingborg på tisdag. Då har Falun chansen att stänga matchserien.