Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Endre
END
Borta
Täby
TÄBY

Endre behöver få stopp på Tschöp

25 mars 2018 10:00
SSL-slutspelet

Poängen fortsätter att rasa in på Moa Tschöps konto och backen var som ofta den avgörande faktorn senast. Täby gästar nu Gotland med övertaget, men ställs mot ett revanschladdat Endre.


Endre - Täby

Söndag 13:00 ICA Arena

Ställningen i matchserien: 1-0 i matcher till Täby

Det blev Täby som gick vinnande ur den första ronden i kvartsfinalreprisen mot Endre. De båda lagen, som förra våren gjorde upp i en rafflande kamp i just kvartsfinalen, låg länge jämsides i en svängig torsdagsfight. Stina Ander och Linnéa Wallgren hade först gett Endre ett tvåmålsförsprång i den första perioden, innan Täby hämtade upp i andra.

Endre var ändå i ledning inför tredje då vändningen från hemmalaget kom. Med fyra raka bollar i motståndarnätet klev Täby från 3-4 till 7-4 och vann matchen. Stor del i segern hade Moa Tschöp, poängligadrottningen som fortsätter att leverera. I torsdags stod Tschöp för två mål och en assist.

Det betyder att backen håller sin galna svit vid liv och hon har inte lämnat en enda match den här säsongen utan att göra poäng. Tschöp är alltså något att bita i för Endredefensiven, som även måste få stopp på senaste matchens hattrickskytt Julia Croneld. Gotlänningarna är i underläge i matchserien och vill snabbt studsa tillbaka. Nu väntar fight hemma i ICA Arena, en plats där Endres senaste vinst kom mot just Täby.