Både Sirius och Storvreta har visat fin form den senaste tiden och har båda fyra vinster var på de fem senaste matcherna. Trots att de tidigare mötena slutat med vinst för Storvreta som tagit fem poäng av sex möjliga så ska vi inte räkna ut Sirius än.

Sirius - Storvreta

Torsdag 19:00 IFU Arena

Fem senaste Sirius: V, V, F, V, V

Fem senaste Storvreta: V, V, V, V, F

Sirius har spelat upp sig och har på de nio senaste matcherna endast två förluster. Efter en tung start med endast tre vinster på de fjorton första matcherna är man nu på en niondeplats i tabellen, med bara fyra poäng upp till den sista slutspelsplatsen. Uppsalalaget är även starka på hemmaplan och har fem raka segrar i IFU Arena. Noterbart är att Sirius inte har förlorat hemma sedan den 12 november när Linköping var på besök och vann med 11-4. Segern senast mot Team Thorengruppen satt doch långt inne och det var likaläge med tio minuter kvar av matchen. Då klev Jakob Drews fram för hemmalaget och såg till att matchen slutade 5-4 till Sirius, Drew svarade för ett mål och tre assist senast.

Även derbymotståndet kommer med fin form till kvällens möte med fyra raka segrar på de fem senaste matcherna. Storvreta ligger på en andraplats i tabellen och är en av seriens målgladaste lag. På 23 matcher har laget gjort 122 mål, bara Falun har gjort fler. Dessutom har Storvreta gjort minst 10 mål i sju av sina 14 vinster. Senast var under söndagen när man besegrade AIK med 15-5. I det mötet svarade Jimmie Pettersson för ett hattrick, Niklas Winroth svarade för två mål och Alexander Rudd svarade för sina första två mål för säsongen. Noterbart är att Pettersson gjort tolv mål på de sex senaste matcherna. Kan ett formstarkt Sirius få stopp på den målglada tabelltvåan?

Jimmie Pettersson visade även fin form senast de båda lagen drabbades samman och svarade för ett hattrick även då och en assist när Storvreta vann med 6-3. I det första mötet var det dock desto jämnare och Sirius tog matchen till förlängning efter att Joakim Olsson kvitterat till 4-4 med drygt en minut och tio sekunder kvar av matchen. I förlängningen avgjorde sedan Jesper Berggren för Storvreta efter tre minuter och tio sekunder.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Sirius-Storvreta via SSL Play.