Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Helsingborg
FCH

Bortasvagt Helsingborg gästar Jönköping

12 januari 2018 15:00
Matchguide

Båda lagen kommer från en riktig krigarinsats senast och en varsin seger. Nu ska tabelltian Jönköping ta emot sjuan Helsingborg, smålänningarna som bara är sex poäng från slutspelsplats kommer göra att för att plocka så många poäng som möjligt mot ett bortasvagt Helsingborg.


Jönköping - Helsingborg

Lördag 16.30 Jönköpings Idrottshus

Fem senaste Jönköping: V, F, F, V, F

Fem senaste Helsingborg: V, F, F, V, V

Jönköping kommer senast från en krigarseger mot Linköping under onsdagen. En match där östgötarna tog ledningen men där Jönköping till slut kunde springa ifrån i den andra perioden och hade 4-2 inför tredje. Matchen slutade sedan 7-5 till hemmalaget. Simon Karlsson svarade för två mål och ett assist, vilket innebär att 18-åringen gjort fem poäng på de två senaste matcherna. Jönköping har nu sex poäng upp till den sista slutspelsplatsen och kommer att göra allt för att knipa tre poäng under lördagen.

Helsingborg kommer även dem från en viktig seger under onsdagen. Det var ett hett Skånederby mot Höllviken där Helsingborg till slut kunde vinna med samma siffror som Jönköping-Linköping - 7-5. Trots att gästerna svarade för en riktig forcering i slutet av matchen och gick från 6-2 till 6-5 så kunde Helsingborg till slut vinna efter att Fredrik Azelius gjort 7-5 med en sekund kvar av matchen. Skåningarna har dock haft det tufft på bortaplan och den senaste segern var den 18 november mot Team Thorengruppen, kan Helsingborg bryta den dystra bortatrenden?

Noterbart är dock att Helsingborg mött Jönköping två gånger tidigare denna säsong - en gång på bortaplan. Då vann skåningarna med 8-4. I det senaste mötet den 10 december var det desto jämnare då vann skåningarna med 4-3.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Jönköping-Helsingborg via SSL Play.