27 Apr 2 matcher

Hårt krigande Jönköping föll mot Malmö

17 november 2017 21:35
SSL Dam

Gästande Jönköping hämtade upp ett 4-0-underläge till 4-4 mot Malmö. Men i den sista perioden klev glödheta Ellen Rasmussen fram för hemmalaget och matchen slutade 7-4 till skåningarna.

Malmö - Jönköping 7-4 (4-3,0-1,3-0)

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 3, Jessica Jensen, Marika Wärnehult, Marlene Lennartsson, Johanna Nilsson

Mål Jönköping: Micaela Lundmark, Sofie Claesson, Felicia Glad, Moa Jakobsson

Hemmalaget var något vassare in inledningen av matchen och hade tagit ledningen med 4-0 efter mål från Jessica Jensen, Ellen Rasmussen, Marika Wärnehult och Marlene Lennartsson. Men med fem minuter kvar av den första akten påbörjade gästerna ett försök att vända matchen, och man gjorde det med bravur. När andra perioden skulle dra igång hade gästerna hämtat upp till 4-3.

Jönköping fortsatte sedan pressa på i den andra perioden och kvitteringen kom efter drygt sju spelade minuter genom Moa Jakobsson. Det var fortsatt jämnt men i den tredje perioden kunde skåningarna punktera matchen, glödheta Ellen Rasmussen stod för två av Malmös tre mål i slutperioden och blev stor matchvinnare. Trots att Jönköping hade några fler skott på mål än hemmalaget så var det Malmö som satte de lägen som man bjöds på. Kvällens seger innebär att Malmö just nu ligger på en nionde plats i tabellen och har bara en poäng upp till slutspelsplats.