27 Apr 2 matcher

Pixbo fjärde och sista lag till SM-final!

22 april 2024 20:40
Slutspel

Pixbo vann den femte och avgörande semifinalen mot Rönnby och blev därmed fjärde och sista lag att nå SM-finalen i Friends Arena.

Pixbo blev fjärde och sista lag att ta sig till SM-finalen i Friends Arena.

Det står klart efter att laget vunnit den femte och avgörande semifinalen mot Rönnby med 4-3.

Pixbo hade 3-0 efter första perioden och 4-1 efter andra perioden. Rönnby reducerade två gånger om i den sista perioden, 3-4-bollen satt med knappt tre minuter kvar, men västmanländskorna lyckades aldrig få in någon kvittering.

Eliska Krupnova stack ut i Pixbo som tvåmålsskytt, där hon satte 1-0 och 3-0 i första perioden. Övriga Pixbo-målskyttar var Emma Stenberg och Ellen Lundin, medan Linnea Hammar, Matilda Lindgren och Wilma Johansson gjorde målen för Rönnby.

I finalen väntar serieettan och regerande mästarinnorna Thorengruppen och det här blir fjärde (!) året i rad som Thorengruppen och Pixbo möts i final.

Pixbos finalfacit senaste åren då? Tre raka SM-silver (laget fick silver 2020 också, men då spelades inget slutspel till följd av pandemin).