27 Apr 2 matcher

Rönnby tog tre poäng i Warberg

15 oktober 2017 18:57
SSL Dam

Rönnby plockade sin andra raka seger när man gästade Warberg i den sjunde omgången. Trepoängaren innebär att Västeråslaget hakar på i toppen av SSL.

Warberg-Rönnby 4-6

Mål Warberg: Andrea Envall, Therese Arneson, Camilla Halldén, Jeanette Nilsson

Mål Rönnby: Izabell Rydell, Sofia Olander, Linnéa Nilsson, Jonna Sjöberg, Angelica Nordfeldt 2

Efter 7-3-segern borta mot Jönköping var det ett nytänt Warberg som tog emot Rönnby på söndagen. I ett tidigt skede gick man upp i en tvåmålsledning genom Camilla Haldén och Jeanette Nilsson innan gästerna reste sig och kom tillbaka. Kort efter 2-0-målet kom reduceringen genom Izabell Rydén och innan pausvilan hade Rydén serverat Jonna Sjöberg som kunde utjämna till 2-2.

I mittakten tog det bara tre sekunder innan Warberg återtagit ledningen genom Andrea Envall. Gästerna från Västerås lät sig dock inte chockas allt för mycket, utan kom ännu en gång tillbaka och utjämnade genom Angelica Nordfelt och fullborade dessutom sin vändning när Sofia Olander satte 3-4. Då var det hemmalagets tur att jaga och trots kvitteringen knappa tre minuter från slutet av perioden fick gästernas Angelica Nordfelt det sista ordet när hon satte 4-5.

Likt de tidigare två perioderna bjöd den tredje på ett tidigt mål - denna gång från Rönnby och Linnea Nilsson - men några fler skulle inte publiken i Sparbanken Wictory Center få bevittna. Rönnby plockade med sig samtliga tre poäng från Warberg och hakar därmed på topplagen när man placerar sig på en fjärdeplats efter sju omgångar.