Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Kampen kan börja: Pixbo vs Mullsjö

13 mars 2018 17:00
SSL-SLUTSPELET

Mitten- och även nederlagstippat - Pixbo överträffade många när man placerade sig på en tredjeplats i tabellen. Nu ställs man mot ett Mullsjö som efter en stark avslutning på säsongen tog femteplatsen. Max Wahlgren och Sebastian Palmqvist ger sina tankar inför den heta västgötska kvartsfinalen.


Wahlgren, Pixbo:

Slutspelet är äntligen här. Hur taggade är ni i Pixbo?

– Det är ju det här man har tränat för ända sen försäsongen. Ingen spelar för pengar - alla vill vinna och det är det här man har sett fram emot. Jag vet inte riktigt om vi har kommit in i det än. Nu när det är några dagar kvar är det mer spänningen och förväntningarna som finns där.

Palmqvist, Mullsjö:

Ni verkar onekligen ha finslipat slutspelsformen med fyra raka segrar på slutet. Vad ligger bakom den starka avslutningen?

– Vi känner själva att vi har en bra byggd trupp för ett slutspel. Det tog ett tag för oss att komma upp i den nivån, framförallt i början då vi gjorde mycket ändringar i formationerna. Nu börjar de sitta och vi har kommit in mer rätt i spelet. Alla vet sin roll och har börjat tugga igång i det tunga lag som vi är.

Wahlgren, Pixbo:

I fjol blev ni sjua och inför säsongen tippades ni av många att hamna i mitten. Vissa tippade er ännu längre ner. Nu slutar ni på en tredjeplats. Vad anser du är anledningen till att ni gör en så stark säsong?

– Lite kul att AIK tippade oss att åka ur... men så gjorde ju de det istället. Vi har ett spelsystem som passar oss väldigt bra. Det känns som att vi kommer in som underdogs och att folk inte tror att vi är riktigt så bra. Tydligheten med att alla vet vad de ska göra har även gynnat de nya spelarna som anslutit att lättare kunna komma in i vårt system. Det är inga krusiduller, utan det är klassiska saker som att jobba hårt.

– Vi låg bara tre pinnar bakom Storvreta och Falun och vi nosade verkligen på toppen där ett tag. Efter det sjönk vi väl ner till den nivån vi väntade oss att vi skulle ligga på, mellan tredje- och sjätteplatsen. Just där har det varit väldigt tight ända in i slutet. Ett topp 6-lag tycker jag verkligen att vi är, den kvaliteten har vi. Alla har gjort det bra denna säsong, såväl de nya som de yngre spelarna som har fyllt ut laget på ett bra sätt.

Palmqvist, Mullsjö:

Det blev till slut en femteplats i tabellen. Hur skulle du summera er säsong?

– Det som man är mest missnöjd med är att det tog en sådan tid för oss att hitta ett sätt att vinna matcher på. Vi spelade ett spel som var lite väl offensivt som ledde till att vi släppte in för mycket mål. Det resulterade i sin tur i att vi tappade placeringar i tabellen. Vi låg länge sexa och sjua och hade långt upp till topp 3. Sedan började vi behärska oss mer. Vi har kunnat välja lite hur vi vill styra matchbilden med ett aggressivt försvarspel eller mer backa hem beroende på motståndare.

Wahlgren, Pixbo:

Först ut står Mullsjö i kvartsfinalen. Hur ska ni rubba dem och avancera vidare?

– Mullsjö har några fina rollspelare som springer runt, härjar och surrar mycket. Många riktigt bra innebandyspelare också. Det blir en hård fight och vi vet ju att de är bra hemma med ett stort läktarstöd. Det gäller att stålsätta sig för det. Det viktigaste är att rida ut de första tio minuterna där, hålla huvudet kallt och inte dra på sig utvisningar. Det är mest klyschor, men det är så det är.

Palmqvist, Mullsjö:

Under säsongen har ni vunnit en och förlorat två mot Pixbo. Hur ser du på motståndet?

– Det ska bli väldigt kul. Vi har inte mött dem tidigare i ett slutspel. Det blir helt andra matcher i ett slutspel, mycket grinigare framförallt. Det har länge varit ett bra spelande lag som blivit lite aggressivare i sitt försvar. Folk tippade dem i mitten och till och med längre ner, men de har haft en väldigt bra säsong.

Wahlgren, Pixbo:

Om vi blickar tillbaka på din säsong; du blev ännu en gång poängkung och gjorde också en poängmässigt bättre säsong än förra. Hur skulle du sammanfatta den?

– Det är klart att det har varit en bra säsong och det är väldigt skönt att ha utvecklats från förra. Alltid kul att vara bland de bästa och göra poäng, det är ju trots allt min roll. (Patrik) Malmström lämnade inför säsongen och "Caleb" (Daniel Calebsson red.anm) var borta länge, vilket gjorde att vi tappade många poäng. Då var det egentligen upp till Martin (Östholm) och mig att göra poäng. Det svarade vi upp för bra och gjorde också. Det är en bra grund att stå på inför slutspelet, att visa att man kan, men det är ju nu det är som viktigast att man fortsätter att göra det.

Palmqvist, Mullsjö:

Mullsjö är känt för att ha ett av de starkaste hemmastöden i serien. Hur mycket kraft tror du läktarstödet kan ger er under slutspelet?

– Det är lite därför vi har börjat bli bättre ju närmare slutspel vi har kommit. Det sluter upp mer folk till matcherna och vi vet även att det kommer att åka bussar ner till Pixbo, just för att det är så nära också. Vi lär nog ha mer folk som hejar på oss än på dem där nere... Vi är ett lag som spelar med mycket energi och det ger oss vår publik varje gång.

Wahlgren, Pixbo:

Hur viktig skulle du säga att er hemmaplansfördel är?

– Jag tror ärligt talat inte att det spelar någon jättestor roll. Det är klart, blir det en sjunde och avgörande är det väl skönt att inte ha den där. Så är det verkligen. Men i början handlar det om att vinna matcher. Förra året mot Växjö var det inte hemmafördelen som spelade någon roll. Mycket handlar också om dagsformen tror jag.

Palmqvist, Mullsjö:

Du var återigen bland de bästa poängplockarna i Mullsjö den här säsongen. Hur skulle du summera din säsong?

– Det var som sagt mycket byten i formationerna i början av säsongen. Jag spelade med varenda forward i laget och det tog ett tag innan det satte sig. Nu har jag spelat mycket med Kim (Ganevik) och Isaac (Rosén) och det har varit lite upp och ner. Vissa matcher har vi haft det lite jobbigt. Det känns som att vi passar bäst mot lag som kanske är både mer bollförande och bättre på pappret. Då kommer vi in i det bättre och får jobba mer.

– Poängmässigt har det varit lite sämre för min del. Lite har väl varit för att vi har fått större förtroende i det defensiva när vi har mött de bättre lagen. Men det känns ändå som att jag har utvecklats i det egna spelet - både med och utan boll.

Wahlgren, Pixbo:

Nu går vi in i ett slutspel, lagen står lika på noll och det är helt andra matcher jämfört med grundserien. Vad talar för att Pixbo ska gå långt i år?

– Det är att vi har jobbat kontinuerligt hela året. Gnuggat på med femmor, spelsystem och sånt där. Det är nu det ska sitta. Spetsen tycker jag absolut att vi har. Vi har många spelare som visat stor potential. Kliver de fram tror jag definitivt att vi kan gå långt. Jon (Hedlund) har varit bra i mål dessutom. Det är bara att kolla på Eero Kosnen i Växjö som spikade igen förra året - och de gick hela vägen till final. Vi har definitivt goda chanser. Många är hungriga att göra bra ifrån sig. Det tror jag är viktigt.

Palmqvist, Mullsjö:

Trea i fjol och uttåg i semin mot Växjö, som slog ut just Pixbo i kvarten. Hur ska Mullsjö gå lika långt - eller kanske hela vägen - i år?

– Vi har en jättepotential. Många tror att vi är svagare än förra året efter hur vi inledde denna säsong men som jag ser det har vi fortfaramde väldigt mycket och ge - och det kommer vi att visa i slutspelet. Vi har 3-4 bra formationer och vi har en publik som kommer att stötta oss. Vi kommer att göra ett bra slutspel. Det känner jag på mig.