Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Fem snabba inför kvarten: Wibron mot Eriksson

28 mars 2019 15:00
SM-slutspel Dam

Ikväll startar SM-slutspelet med IKSU mot Dalen som en av fyra stekheta kvartsfinaler. SSL.se tar den sista tempen på lagens stjärnspelare - läs vad Emelie Wibron och Frida Eriksson har att säga.


Hur är känslan över att slutspelet äntligen drar igång?

Wibron, IKSU: – Det är fantastiskt roligt framförallt, även om jag tycker att vi har haft kul hela säsongen så är det här höjdpunkten som väntar nu. Det ska bli kul men jag förväntar mig att det blir tufft och hettar till lite extra.

Eriksson, Dalen: – Det är superroligt såklart, för oss var det längesedan också så det känns extra kul att vara där.

Vad säger du om att möta Dalen kontra IKSU?

Wibron, IKSU: – Det ska bli riktigt roligt, det var ett gäng år sedan som det nästan var tradition att möta Dalen. Nu är det längesedan och det ska bli kul med flera derbyn igen, det har varit roliga matcher under serien och det känns som ett klockrent kvartsfinalmotstånd.

Eriksson, Dalen: – Det blir tuffast möjliga motstånd, så är det ju.

Kommentar på det seriespel som ni har bakom er?

Wibron, IKSU: – Fantastiskt bra, det är svårt att säga något annat även om vi vann alla matcher så kände vi att vi hade en växel till. Det var inte perfekta matcher, utan vi hade ofta detaljer som kan vara ännu bättre och få fler saker att funka samtidigt under matcherna. Men det är svårt att säga annat än fantastiskt bra serie, men vi överpresterade inte - vi är bra i år helt enkelt.

Eriksson, Dalen: – Det har varit lite upp och ner, men det känns som vi blivit bättre under säsongen. Vi har torskat en del på slutet men ändå utvecklat spelet sedan i höstas så det känns bättre nu. Vi har många unga spelae i laget och det brukar vara lite så, det brukar gå lite upp och ned men ändå en positiv känsla.

Vad blir nyckeln i kvartsfinalen?

Wibron, IKSU: – Det brukar vara vi som måste dra upp temopot mot Dalen. De brukar ha ett tight försvar som vi får kämpa hårt för att ta oss igenom. Vi ska spela med mycket fart och ta oss in i de farliga ytorna innanför deras box, och att vi lyckas få hål på deras målvakt som är jätteduktig. Det gäller att spela så bra som vi vet att vi kan och komma upp i den nivå vi kan hålla - då ska vi vinna mot Dalen.

Eriksson, Dalen: – Det blir att steppa upp alla detaljer och vara noggranna i allt vi gör. Noggrannheten blir den stora nyckeln och att alla gör jobbet hundra procent. Det är mycket smådetaljer som vi måste sätta för att vi ska ha någon chans.

Hur slutar kvartsfinalserien?

Wibron, IKSU: – Målsättningen är 3-0 till oss i matcher och att vi går vidare. Det krävs hårt jobb i varje match, vi har ändå en ödmjuk inställning till att möta Dalen.

Eriksson, Dalen: – Jag brukar inte vara bra på att tippa, det är inte min starka sida. Vi får hoppas att det går till fem matcher för vår del, det får jag säga. Det är som sagt tuffast möjliga motstånd men vi ska ändå spela om det, det är klart att vi hoppas att vi står där som segrare.