Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Idag 2 matcher

Malmö värvar från SSL-konkurrent

31 januari 2018 08:20
SSL Dam

Malmö FBC förstärker - plockar in ny back från seriekonkurrent två dagar före transferfönstrets stängning.


På tisdagseftermiddagen presenterade Malmö FBC ett nytt namn på backsidan. Med två dagar innan det att transferfönstret stänger ansluter 23-åriga Yamou Njai till Skånelaget från nästjumbon Linköping.

– Yamou var lite av en drömvärvning redan inför säsongen men omständigheter gjorde att det inte blev något. När sen chansen dök upp nu var det inget att tveka på, kommenterade sportchefen Mats-Ola Nimgård till Malmös officiella hemsida och fortsatte:

– Detta är faktiskt vår första SSL-värvning av en spelare som inte har någon skåneanknytning. Det får vi se som en bekräftelse på att vi har börjat växa in i SSL-kostymen och att spelare börjar få upp ögonen för våra goda förutsättningar för att utvecklas i Malmö tillsammans med en klubb som engagerar, säger klubbchefen Mikael Jeppsson

Huvudtränare Joon Berggren är nöjd med värvningen av Njai - och menar på att hon kommer att bidra i både det defensiva och offensiva spelet.

– Spelmässigt kommer Yamou både bidra till det fysiska försvarsarbetet och det offensiva spelet med boll. Men det är viktigt att hon ges tid att komma in gruppen och vårt spel så det finns ingen mening att stressa. Sen får man säga att värvningen kom lägligt med tanke på den tuffa avslutningen på säsongen vi har framför oss och nu främst februari då alla fyra topplagen väntar. Sen som alltid när det kommer in en ny spelare i gruppen så kommer intensiteten på träningen att automatiskt höjas ett snäpp vilket kommer ge oss en extra boost, summerade huvudtränaren till klubbens hemsida.