Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Kampen i kvarten - Växjö vs Pixbo

16 mars 2017 12:00
SM-slutspel Herr

Åtta lag står redo - nu börjar resan mot Globen. Inför de fyra laddade kvartsfinalerna ger SSL:s hemsida en genomgång av varje duell. Snacket går varmt mellan lägren när Växjö och Pixbo Wallenstam ska braka samman.


Så spelas matchserien:

16/3 19.00 Växjö - Pixbo Wallenstam

18/3 16.00 Pixbo Wallenstam - Växjö

20/3 19.00 Växjö - Pixbo Wallenstam

23/3 19.00 Pixbo Wallenstam - Växjö

25/3 18.30 Växjö - Pixbo Wallenstam

28/3 19.00 Pixbo Wallenstam - Växjö

30/3 19.00 Växjö - Pixbo Wallenstam

Möten under säsongen:

Pixbo Wallenstam - Växjö 5-4

Växjö - Pixbo Wallenstam 6-5 e.förl.

Pixbo Wallenstam - Växjö 4-5 e.förl.

Poängbäst under säsongen:

Växjö: Valdemar Ahlroth - 48 poäng (25 mål, 23 assist)

Pixbo: Max Wahlgren - 52 poäng (34 mål, 18 assist)

Tränarna inför slutspelet:

Niklas Nordén, Växjö:

Tankar om att inleda kvartsfinalerna:

– Vi är jättesugna på den här kvartsfinalserien som vi ska gå in i. Vi tycker att vi är väl förberedda för det som ska komma, även om det så klart finns många yttre faktorer och en nervositet som kan spela in. Vi tycker att det blir roligt att möta Pixbo, en motståndare som vi har grottat ner oss i.

Kommentar om motståndet:

– Pixbo är ett mycket kompetent innebandylag, med ett tydligt spel och som framförallt har spetsen med ett par spelare som bär laget. Det som är väldigt intressant med Pixbo är att om man för ett år sen sagt att Växjö skulle möta dem i kvartsfinal hade många undrat om verkligen vi kommit tvåa och valt dem. Samtidigt har de ett par tunga år och har dåliga kvartsfinalresultat. De har haft problem i viktiga matcher kan jag tycka, därför var det ett bra val för oss.

Vad som blir nyckeln i matchserien:

– Eftersom att vi spelar varannan dag tror jag att fysiken och farten blir avgörande i detta. Förhoppningsvis får vi ut max av våra spelare i den formtopp som vi ska hitta nu.

Nicklas Hedståhl, Pixbo:

Tankar om att inleda kvartsfinalerna:

– Det ska så klart blir väldigt kul. Vi känner oss friska och skadefria för första gången på länge. Vi ska gå in i slutspelet med en bra känsla och vi vann mot Storvreta senast också, det ger oss ett skönt självförtroende.

Kommentar om motståndet:

– Växjö är ett bra lag och kom tvåa i serien. De har inte slagit oss under ordinarie tid än. Det känns självklart som att vi går in till serien med självförtroende, men också med mycket ödmjukhet.

Vad som blir nyckeln i matchserien:

– Att vi har många spelare som spelat såna här matcher tidigare. De har ett orutinerat lag och ett lag som förra året förlorade med 0-4 mot Dalen i kvartsfinalen. Där är nyckeln, för jag tycker att vi har ett bra lag som vet vad det handlar om. Det gäller att få de bästa spelarna att leverera i slutspel.