Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Kampen i kvarten - Mullsjö vs Linköping

16 mars 2017 15:00
SM-slutspel Herr

Åtta lag står redo - nu börjar resan mot Globen. Inför de fyra laddade kvartsfinalerna ger SSL:s hemsida en genomgång av varje duell. Här greppar vi tag i den ovissa fighten mellan Mullsjö och Linköping.


Så spelas matchserien:

17/3 19.10 Mullsjö - Linköping

19/3 16.00 Linköping - Mullsjö

21/3 19.00 Mullsjö - Linköping

24/3 19.00 Linköping - Mullsjö

26/3 17.00 Mullsjö - Linköping

29/3 18.30 Linköping - Mullsjö

31/3 19.00 Mullsjö - Linköping

Möten under säsongen:

Linköping - Mullsjö 2-2 e.förl.

Mullsjö - Linköping 6-2

Linköping - Mullsjö 6-5 e.förl.

Poängbäst under säsongen:

Mullsjö: Sebastian Palmqvist - 49 poäng (20 mål, 29 assist)

Linköping: Matej Jendrisak - 47 poäng (25 mål, 22 assist)

Tränarna inför slutspelet:

Andreas Elf, Mullsjö:

Tankar om att inleda kvartsfinalerna:

– Väldigt bra känsla, vi har haft en uppåtgående trend hela säsongen. Det var från mitt håll en ny situation att komma in och bygga nytt, och det var vad vi gjorde första halvan. Sen har vi börjat sätta helheten och den andra halvan av serien har vi gjort riktigt bra. Det känns som att bitarna är på plats.

Kommentar om motståndet:

– Ett bra lag och vi respekterar dem precis som alla andra motståndare. Linköping har sin rätt att stå på andra sidan, men vi är inte rädda för dem. Vi tror på oss själva.

Vad som blir nyckeln i matchserien:

– Vi vill ha tempo och spring, jag tror inte att Linköping vill ha det. Det handlar om att få matchbilden till den som passar oss och vi är relativt extrema med att vi springer så mycket och har ett så högt försvarsspel. Då blir det avgörande vilket lag som får matchbilden dit de vill. Vi tror att varje match kommer att vara rätt jämn, men att vi är starkare över tid.

Johan Astbrant, Linköping:

Tankar om att inleda kvartsfinalerna:

– Det ska framförallt bli jäkligt roligt att dra igång. Nu har vi varit slutspelsklara ett bra tag, det känns som att vi den här veckan gått in i slutspelsbubblan och lagt fokus på matchserien. Det ska bli oerhört roligt.

Kommentar om motståndet:

– Mullsjö är väldigt duktiga. Det har varit jämna matcher mot dem, de har haft ett litet övertag i spelet kan jag ändå tycka. Det gäller att vi får kontroll över deras spel med boll. Men det kommer att bli en tuff och härlig fight där vi möter ett löpstarkt Mullsjö.

Vad som blir nyckeln i matchserien:

– För vår del handlar det om att bestämma tempot. Inte komma in i deras fart, för då blir det extremt mycket Hawaiinnebandy och löpdueller. Vi vill vara ett starkt kollektiv där vi anfaller med fem man och försvarar med fem man.