27 Apr 2 matcher

Thorengruppen och Pixbo klara för SM-final!

19 april 2024 21:30
Slutspel

Vi har fått två nya lag till Friends Arena: Thorengruppen på damsidan och Pixbo på herrsidan är klara för finalspel efter fredagens segrar i respektive semifinal.

Thorengruppen har vunnit SM-guld de tre senaste åren och får chansen att försvara mästartiteln även i år, då Umeå-laget nu är klara för final igen.

Det blev en 4-3-seger efter övertid i den fjärde semifinalen mot Täby, vilket innebär att Thorengruppen vinner matchserien med 3-1 i matcher.

Fjärde mötet bjöd på dramatik, där Täby hade både 1-0 och 2-1, men där Thorengruppen lyckades vända runt matchen och ha ledningen med 3-2 till slutminuterna. Då, med en sekund kvar, kvitterade Täby genom Lisa Carlsson vilket tog matchen till övertid. Där dröjde det knappt nio minuter innan Moa Johansson kunde avgöra för Thorengruppen.

Noterbart är att det var Moa Johanssons första slutspelsmål den här säsongen. Snacka om att slå till vid rätt tillfälle.

PIXBO KLARA FÖR FINAL

Det blir ingen åttonde raka SM-final för Falun.

Efter att ha misslyckats med att slå in matchbollen i den femte semifinalen, så fick Pixbo till det i den sjätte semifinalen där man vann med 12-5, och därmed tog hem matchserien med 4-2 i matcher.

Det stod 4-4 efter halva matchen, sedan kom Pixbos segerryck. Felix Lanver gjorde 5-4 i slutet av mittperioden, och i början av tredje perioden kom tre snabba mål, och det 8-4-övertaget släppte hemmalaget aldrig. Poängbäst hos Pixbo var Oskar Weissbach som noterade två mål och två assist.

Pixbos herrar är därmed i SM-final för första gången sedan 2006. I finalen ställs laget mot serieettan och regerande mästarna Storvreta.

MER OM SLUTSPELET

Storvreta och Pixbo möts alltså i herrfinalen i Friends Arena. I damfinalen så får regerande mästarinnorna Thorengruppen möta Pixbo eller Rönnby. I den semifinalserien leder Pixbo med 2-1 i matcher, och den fjärde semin spelas under lördagen, 20 april.