27 Apr 2 matcher

4-3 igen - Storvreta har matchbollar mot Växjö

13 april 2024 19:00
SLUTSPEL

Storvreta tog tredje raka 4-3-segern mot Växjö under lördagen och har därmed skaffat matchbollar i och med 3-0 i matcher. Samtidigt vann Täby mot Thorengruppen, där gästerna åkte på säsongens första förlust.

Storvreta är nära SM-finalen i Friends Arena.

Uppsala-laget har galet nog vunnit alla de tre första semifinalerna mot Växjö med 4-3, och har således 3-0 i matcher och därmed fyra matchbollar.

Segern i den tredje semifinalen satt dock långt inne då Växjö hade en 3-1-ledning efter två spelade perioder. Storvreta svarade dock för en grym vändning i den tredje perioden, där tjecken Ondrej Nemecek kunde sätta matchvinnande 4-3 med 55 sekunder kvar att spela.

Den fjärde kvartsfinalen spelas i Fortnox Arena, Växjö, på tisdag.

Noterbart är att inget lag vänt ett 0-3-underläge i matcher.

TÄBY FÖRST ATT LUGGA THORENGRUPPEN

På damsidan svarade Täby för en stark prestation genom att 5-4-vinna efter övertid i den andra semifinalen mot Thorengruppen. Seriesuveränen från Umeå förlorade därmed sin första (!) match på hela säsongen.

Thorengruppen ledde med 4-1 efter två perioder, men Täby kom i kapp i tredje och det var 4-4 efter 60 spelade minuter. Knappt sju minuter in på övertiden så kunde Julia Ulvhag avgöra för hemmalaget.

Semifinalserien är därmed utjämnad till 1-1 i matcher och match tre spelas i Umeå på tisdag.

LÄGET I SLUTSPELET

Läget i de två andra semifinalerna då?

Pixbo vann både första och andra semifinalen mot Falun, men dalalaget kom tillbaka senast och vann fredagens tredje semifinal med 11-5, och reducerade därmed till 1-2 i matcher. Den fjärde matchen spelas under måndagen.

Rönnby vann den första semifinalen mot Pixbo med 4-3 efter straffar, och stal därmed en seger på bortaplan. Nästa match spelar Rönnby på hemmaplan, och den avgörs under söndagen (14 april).