27 Apr 2 matcher

Stark tredjeperiod bakom Täbyseger

15 oktober 2017 19:45
SSL Dam

Islossning med fem mål i den tredje perioden bäddade för en ny seger för Täby FC. Hemma i Tibblehallen besegrades gästande Malmö på söndagskvällen i en händelserik tillställning som slutade 9-3 för hemmalaget.

Täby-Malmö 9-3

Mål Täby: Louise Wickström, Moa Tschöp, Linnea Wiregård 2, Sani Klinga, Jennifer Stålhult, Josefin Ulvhag, Julia Croneld 2

Mål Malmö: Ellen Rasmussen, Marlene Lennartsson, Cecilia Di Nardo

Täby FC följde upp sin storseger mot Telge under fredagen med att slå Malmö hemma i Tibblehallen. Publiken bjöds på en tuff och utvisningsrik match där bland annat hemmalagets Michelle Rydin åkte på ett matchstraff i slutet av den andra perioden.

Gästande Malmö stod emot väl trots en stundtals intensiv Täbypress och när Cecilia Di Nardo reducerade till 4-3 med bara två sekunder kvar av den andra, trodde de flesta att det skulle bli en fortsatt jämn tillställning även i den tredje akten. Väl där fick dock hemmalaget sin islossning när man gjorde fem raka mål och kunde till slut gå vinnande ur striden med 9-3.

Täby inkasserade därmed sin femte seger för säsongen och är med sina 52 baljor det mest målglada laget i serien såhär långt.