Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Joelsson med nytt hattrick - svensk gruppseger

4 december 2017 18:25
Landslag

Sverige är vidare till slutspel i VM som gruppetta. Förstaplatsen säkrades via en övertygande vinst över Schweiz, en match där Sofia Joelsson åter glänste.


Sverige - Schweiz 12-3 (5-2, 5-1, 2-0)

Mål Sverige: Sofia Joelsson 3, Emelie Wibron 2, Moa Tschöp 2, Sara Steen, Ellen Rasmussen, Stephanie Boberg, Isabell Krantz, Ida Sundberg

I sitt första VM sätter Sofia Joelsson rejäla avtryck i den blågula landslagströjan. IKSU-stjärnan stod för tre mål när Sverige i fredags öppnade mästerskapet genom att slakta Tyskland - och i gruppfinalen var det dags igen. Inför slutomgången stod både Sverige och Schweiz på fyra poäng var, men alplandet var piskat att vinna på grund av svagare målskillnad.

Väldigt snabbt stod det dock klart att blågult inte tänkte skänka bort någonting. Innan ens en minut hade spelats hade Sara Steen och Ellen Ramussen tagit upp Sverige i en tvåmålsledning, ett övertag som växte till 5-2 i den första perioden. Schweiz båda nätrassel kom via de tidigare SSL-proffsen Corin Rüttimann, med meriter i Endre och IKSU, och Michelle Wiki som inför den här säsongen lämnade KAIS Mora.

Reduceringsmålen var dock en klen tröst för Schweiz, som slutar tvåa i gruppen. Det såg Sverige till genom en urstark mittperiod där fem nya bollar skickades i nät. Sju minuter in i tredje fullbordade Sofia Joelsson sitt andra hattrick i mästerskapet, innan Emelie Wibron avslutade målskyttet med sitt 12-3. Resultatet innebär att Sverige tar hem förstaplatsen i grupp B och blågult har nu en kvartsfinal att vänta klockan 16:10 på onsdag.