Söndag
03 Dec 4 matcher
Tisdag
05 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 6 matcher
Tisdag
12 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Torsdag
14 Dec 4 matcher
Idag 6 matcher
Söndag
17 Dec 6 matcher
Tisdag
19 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 2 matcher
Onsdag
27 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 2 matcher
Fredag
29 Dec 1 match
Tisdag
02 Jan 1 match

Hemma bäst för Flodells Karlstad: "Vi bara körde"

9 augusti 2017 17:00
Intervju

Tabellsjua och uttåg i kvartsfinalen - men på en punkt satte Karlstad ordentligt avtryck förra säsongen. För SSL:s hemsida berättar värmlänningarnas lagkapten Tilda Flodell om receptet bakom hemmasuccén.


Hemma i Värmland nöter Karlstad på med försäsongsträningen med fokus på den nya SSL-säsongen. Samtidigt ligger lagets kapten på en playa i Kroatien och njuter av Medelhavsvärmen. Är det någon som gjort sig förtjänt av lite ledighet är det ändå Tilda Flodell. Den 23-åriga forwarden har en tuff sommar bakom sig, med sex fysträningar i veckan och väldigt lite innebandy.

– Jag tycker ändå att det har varit väldigt kul, vi har kört varierad träning. Ibland har vi haft konditionspass, ibland intervaller, ibland yoga och det har varit väldigt varierat. På det sättet har det varit kul. Sen är det klart att det finns andra i laget som inte gillar att träna lika mycket som jag kanske gör, berättar Tilda Flodell.

Den mångsidiga lagkaptenen har inget emot att träna, det framgår med all tydlighet. Och med tanke på hur intensiv den här sommaren varit är det tur. Spelarna i Karlstad har hållit igång med den gemensamma träningen ända sedan början av maj, något som Tilda verkligen uppskattar.

– Det blir en lagskänsla och det känns mycket roligare. Vi har tidigare somrar haft mer individuell träning, det har inte alls varit lika roligt. Det är för- och nackdelar med båda, ibland kan det vara skönt med lediga kvällar också men jag trivs att träna med laget, förklarar Tilda som fått in några nya medspelare under övergångsperioden.

– Och framförallt har vi fått behålla det som var grunden förra året. Sen har vi stärkt upp med mer offensiva spelare och det känns kul att kunna utveckla den delen.

"Vi hade något speciellt med oss i bakhuvudet"

SSL-säsongen 2016/2017 slutade med en sjundeplats för Karlstad, som via det ställdes mot KAIS Mora i kvartsfinal. Efter två knappa förluster föll värmlänningarna klart i det tredje mötet och 0-3 i matcher betydde att slutspelsresan var över. Säsongen i stort var ändå ett klart fall framåt.

– Det som vi framförallt tar med oss är sättet som vi spelade på hemma. Det var inga krav, utan vi bara körde, summerar Tilda.

Ja, för det där hemmaspelet blev snabbt något som utmärkte Karlstad. I Colorama Arena var laget närmast oslagbart och på 13 grundseriematcher blev det elva vinster och 32 poäng. Dominansen i hemmaborgen skapade en snackis runt Karlstad och laget växte av det menar Tilda.

– Självklart, sen hade det mycket med publiken att göra. De startade en hejarklack och det stärkte oss ytterligare, det blev bara mer och mer publik som tittade på oss. Vi kände att vi hade något speciellt med oss i bakhuvudet. Lite att "fan, vi är starka och ingen ska kunna slå oss här", förklarar lagkaptenen.

Men samtidigt som resultaten på hemmabanan imponerade på omgivningen var bortaspelet en tråkigare historia. Tre vinster på totalt 15 bortamatcher är givetvis inget som Tilda är nöjd över.

– Jag vet inte om det låste sig lite på bortaplan. Det är något som sätter sig i skallen - börjar man att förlora borta sitter tankarna kvar.

Redo för nästa steg: "Vi kan nå semi"

Fantastiskt hemmaspel men också ett bedrövligt bortafacit blev summeringen av Karlstads förra säsong. Nu bygger värmlänningarna för att bli ett jämnare lag, men främst för att bli vassare framåt. Sommarens värvningar har haft offensiv prägel och målet är att bli målfarligare.

När Tilda Flodell talar om förra året gör hon det genom att lyfta fram defensiven, men faktum är att Karlstad med sina 126 mål hade ett av seriens bästa anfall. Och en av de bärande i offensiven var lagkaptenen. Tilda gjorde sin bästa SSL-säsong någonsin och slog till med 35 poäng, fördelat över 21 mål och 14 assist.

– Jag tror mycket att det handlade om att jag fick spela med ungefär samma spelare hela året. Tidigare säsonger har man hoppat fram och tillbaka och hit och dit genom femmorna, då vet man inte riktigt vart man har sina spelare. Nu lärde jag verkligen känna de som jag spelade ihop med. I vissa lägen behövde man inte ens titta upp, du visste vart de var, berättar Tilda som nu vill fortsätta leverera.

– Att producera fler poäng än förra året är min individuella målsättning. Men jag ser mest till lagets skull.

Sjundeplats och slutspel i våras, men Karlstad vill ha mer. För Tilda Flodell är det tydligt vad som gäller när SSL startar upp igen om lite mer än en månad.

– Vi vill gå längre. Slutspel gäller först och främst, men jag tycker att vi kan nå semi.