Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Framtidsdiskussioner på SSL:s regionträffar

7 november 2017 12:45
SSL:s framtid

Under helgen 4-5 november samlades SSL-klubbarna på två olika ställen i landet. Syftet var att utvärdera det som har gjorts och diskutera det som ska göras framöver i processen som ska stärka ligaorganisationen.


Efter att Svensk Elitinnebandy, föreningen bestående av alla klubbar i SSL (både dam och herr), nyligen kom överens med Svenska Innebandyförbundet om ett avtal kring rättigheter, samarbete och liknande har arbetet med att stärka ligaorganisationen intensifierats. Ett aktiebolag är på gång att bildas för att ge ordentlig fart åt processen.

Ett viktig del i att utveckla ligan och dess organisation är att rekrytera en verksställande kraft, något man har valt att kalla ligans VD. Dennes primära uppgift blir att initialt bygga upp organisationen. Med anledning av detta startade rekryteringsprocessen med att en VD-annons lades ut i fredags.

I övrigt har föreningarna i helgen arbetat med frågor kring hur både ligans och föreningarnas ekonomi ska stärkas, samt hur en organisation som fokuserar på just detta ska byggas.

– Som vanligt är det givande att träffa föreningarna och vi får med oss många bra inspel i vårt arbete med att bygga en framgångsrik liga, berättar ligaföreningens ordförande Krister Kalte

Klubbarna samlades under den gångna helgen på två platser i landet, dels Mullsjö för de sydligare klubbarna och dels Uppsala för de nordligare ditona.

Demokratisk förankring

Delar av de saker som diskuterades var hur prognoserna ser ut för att uppnå uppsatta mål för säsongen 2017/2018, hur avtalet med förbundet påverkar nuläget och hur de fortsatta förhandlingarna fortskrider. På agendan fanns också att tillsammans med styrelsen diskutera framtida organisation och affärsplan.

I och med att SSL är en demokratiskt uppbyggd organisation är det viktigt att skapa både delaktighet och förankring kring olika beslut, inte minst gäller det för de övergripande strategiska frågorna. De återkommande årliga regionträffarna är ett viktigt inslag, liksom den elitkonferens som kommer att äga rum under februari 2018.

Samarbetet på nätet

Delvis parallellt med de övergripande strategiska frågorna samlades hemsidesansvariga från ett antal klubbar för att på olika sätt prata om närvaron på nätet och processen med att alla klubbar ska ta steget in i SSL:s gemensamma hemsidessystem.

Det primära arbetet denna gång handlade i nordgruppen om just denna process, då de deltagande klubbarna står på tröskeln in till den digitala gemenskapen.

I sydgruppen berördes i första hand hur det redaktionella arbetet kan förenklas, förbättras och samordnas mellan ligans centrala redaktion och klubbarnas representanter. Delarna skapar tillsammans helheten.

Gott arenaexempel

Under träffen i Uppsala genomfördes också en rundvandring på IFU Arena, där flera idrottsföreningar inom olika idrotter samarbetar - däribland Sirius och Storvreta i SSL. Inte mindre än fem innebandyplaner samsas under samma tak och utgör en smältdegel för sportens växtkraft.

Hur arenor hanteras är också ett område där klubbar och liga diskuterar utvecklingen på olika sätt. Att locka publik till SSL-matcherna och att få fler att uppleva innebandyns fart och kamp är också en viktig ingrediens inför framtiden.

Arbetet går vidare, på många plan, både på och utanför planen.