Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Sökes: VD för Svenska Superligan

3 november 2017 11:30
SSL

SSL AB söker en marknadsinriktad VD som vill vara med och vidareutveckla SSL till den mest attraktiva ligan för inomhusidrott i Sverige samt världens bästa innebandyliga.


Svenska Superligan (SSL)

SSL är den högsta ligan inom svensk innebandy. Ligan består av dam och herr med 14 st föreningar i respektive serie. SM-finalerna avgörs i Globen den 21 april 2018.

SSL-föreningarna är medlemmar i en intresseorganisation som tidigare hette SEI, Svensk Elitinnebandy men som nu bolagiseras med föreningarna som delägare och byter namn till SSL AB. Övrig information finner du på www.ssl.se samt www.innebandy.se.

Din utmaning

SSL AB har höga ambitioner och mål om att kommersialisera ligan samt utveckling av nationella och internationella relationer. Som VD har du ett övergripande ansvar för SSL AB:s paketering och försäljning av kommersiella rättigheter, marknadsföring, varumärkesstärkande arbete samt kommunikation. VD ska genom sina arbetsformer, sin ledarstil och sitt engagemang motivera och stimulera SSL AB:s delägare.

I nära samarbete med styrelsen blir din uppgift att delta i uppbygganden av en ny verksamhet och organisation, skapa bra resultat genom engagemang och delaktighet samt uppmuntra till samverkan mellan alla delar av organisationen. Primära uppgifter för VD är att marknadsföra och affärsmässigt leda verksamheten i SSL AB, så att ändamålet med bolaget kan utvecklas och bibehållas.

Att arbeta för fler och nya samarbetsparter till SSL och SSL AB är ett prioriterat arbetsområde där förståelse för paketering, segmentering och försäljning är mycket viktigt.

I tjänsten ingår resor och arbete utanför normal kontorstid. Arbetsplatsen kan utgå från hemorten men viss arbetstid kommer kontinuerligt att förläggas till Stockholm.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har meriterade ledaregenskaper och ett stort innebandy- och idrottsintresse samt ett stort kontaktnät. Du är kommunikativ, medial, tekniksmart och brinner för att vara SSL AB:s representant i kontakt med samarbetspartners, sponsorer, kunder, supportrar och föreningar. Du har även ett entreprenöriellt förhållningssätt och är handlingskraftig.

Det är viktigt att du är marknadsinriktad, är tydlig i tal och skrift och har ett motiverande sätt. Du har starkt verksamhetsfokus och visar en mycket god affärsmässig förståelse. Att få andra att växa och utvecklas är också en mycket viktig del i ditt ledarskap. En välutvecklad förhandlingsvana samt goda kunskaper i företagsekonomi är viktiga beståndsdelar. Vi vill också att du har någon form av eftergymnasial utbildning.

Du är skicklig på att planera och prioritera utifrån ett övergripande perspektiv med starkt driv att nå uppsatta mål och deadlines. Du har lätt att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Dokumenterad chefs- eller motsvarande arbete i ledande positioner är meriterande. SSL AB eftersträvar mångfald i alla former och ser det som en tillgång om du har kompetenser som berikar vår fortsatta utveckling.

Det är kvalificerande att ha erfarenhet av demokratiskt styrda verksamheter och förståelse för att nycklar till framgång är att driva mot konkreta beslut genom förtroendeskapande relationer.

Vi erbjuder

SSL AB erbjuder ett spännande arbete i en relativt ny organisation där möjligheterna är många. Ditt arbete kommer innebära många spännande kontakter både inom svensk innebandy, bland SSL-föreningarna och med sponsorer samt ger dig en möjlighet att vara med och utveckla ligan till en ny nivå.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan med cv och personligt brev, dock senast 2017-12-15. Skicka din ansökan till [email protected]. Observera att urval och intervjuer sker löpande.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Krister Kalte 070-886 13 05 och Mikaela Mikaelsson 070-678 23 32.