Idag 2 matcher

Kan Linköping få regerande mästarna på fall - igen?

4 april 2018 11:30
SSL-slutspelet

Linköping rivstartade semifinalen mot Falun senast och vann till slut med 9-5. Nu kommer dalalaget på besök i Linköpings Sporthall i jakt på att kvittera denna matchserie. Räkna med en underhållande match under onsdagskvällen.

Linköping - Falun

Onsdag 19:00 Linköpings Sporthall

Linköping tog, kanske något oväntat, ledningen i denna semifinalsserie på bortaplan senast. Östgötarna gasade på ordentligt trots att det var Falun som tog ledningen. Efter drygt 13 spelade minuter i den första perioden hade Linköping tagit ledningen med 4-1.

Östgötadominansen fortsatte i den andra perioden och efter fyra snabba mål på mindre än fem minuter blev uppförsbacken alldeles för stor för Falun. Dalalaget hade skottövertaget men hade svårt att sätta sina lägen. Linköping vann till slut matchen med 9-5. Noterbart är att Felix Lanver och Gustav Frtizell båda svarade för ett varsitt hattrick senast. Faluns poängkung Alexander Galante Carlström fortsätter att producera framåt, Galante har under slutspelet svarat för nio mål och fyra assist.

Nu har det blivit dags för semifinal nummer två - på östgötsk mark. Gästerna, de regerande mästarna, ska nu försöka kvittera matchserien samtidigt som Linköping kommer med gott självförtroende från segern senast. Räkna med att det är två lag som kommer bjuda på en ordentlig slutspelsinnebandy.