Publiksnittet ökar i både SSL Dam och SSL Herr!
Publicerad: 2024-05-28
PUBLIK
Den gångna säsongen ökade publiksnittet i SSL Dam och SSL Herr med 8 % respektive 7 %.

Glädjande nog så ökade publiksnittet i både SSL Dam och SSL Herr den gångna säsongen.

Laget som ökade mest på damsidan var Karlstad, där publiksnittet ökade med 19 % jämfört med säsongen innan.

– Enormt kul att vi ökade mest av alla på damsidan, säger klubbchefen Mikael Bergqvist.

– Jag tycker att det var tre saker som var avgörande för vår del. Ett, att herrlaget också gick upp i SSL, vilket gjorde att det blev större fokus på föreningen, det skrevs mer, partners blev mer intresserade och det rann över även på damlaget. Två, killarna och tjejerna som jobbar med våra sociala medier har höjt produktiviteten, fått ut mycket material och ju mer man syns och hörs, desto bättre är det. Till det har vi börjat arbeta närmare vår biljettleverantör för att kommunicera med vår publik, vilket vi inte gjort innan. Tre, tabelläget gjorde att det var viktiga matcher hela vägen in i kaklet, och intressanta matcher lockar folk.

I SSL Dam var ökningen 8 %.

Endre hade högst publiksnitt med 695 personer i snitt, vilket var en ökning med 18 % jämfört med säsongen innan. Sju av tolv lag (de som spelade i SSL även 2022/23) ökade snitt snitt, där alltså Karlstad ökade mest.

Även Rönnby hade en markant ökning, där publiksnittet ökade med 10 %.

Totala snittet i SSL Dam landade på 330 personer.

"Positivt att vi ökar"

I SSL Herr var ökningen 7 %.

Storvreta hade högst publiksnitt med 1453 personer i snitt, vilket var en ökning med 11 % jämfört med 2022/23.

Pixbo hade den största ökningen, hela 36 %, där snittet gick från 485 till 658. Även Linköping, 23 %, AIK, 20 %, och Kalmarsund, 17 %, svarade för rejäla ökningar.

Sex av tolv lag (de som spelade i SSL även 2022/23) ökade sina publiksnitt.

Totala snittet i SSL Herr landade på 821 personer.

Noterbart: publiksnittet har ökat varje år sedan pandemi-restriktionerna försvann.

– Det är positivt att vi ökar, men jag tycker att vi borde ha ännu bättre siffror så det är mycket arbete som återstår, säger Mikael Bergqvist.

– Jag har varit med länge, sedan 1993, och när innebandyn slog igenom då var det ett härligt drag, men jag hade hoppats att vi kommit ännu längre nu än vi gjort. Vi har en härlig och fartfylld idrott och många fina arenor, nu har vi en positiv trend, den ska vi rida vidare på och hoppas att vi kan locka ännu fler människor framöver.

SSL