IBF Falun till slutspel som serievinnare
Publicerad: 2023-03-05
SSL
Regerande svenska mästarna IBF Falun kommer att gå in i slutspelet med flaggan i topp. Efter 9-6-segern borta mot Pixbo Wallenstam stod det klart att klubben säkrat tabellsegern när en omgång återstår. – Vi i Falun vill vinna allt vi ställer upp i, säger klubbchef Daniel Lindkvist.

IBF Falun går in i slutspelet som favoriter och har chansen att försvara titeln. Och seriesegern ger topplaget en bra position i jakten på guld. Klubbchef Daniel Lindkvist påpekar att det här var ett första steg i vägen till det stora målet.

”Det är klart att det är viktigt att vinna serien. Dels var det gruppens delmål att ta vara högst upp i tabellen och dessutom finns ett värde i att vi kan vara först ut att välja kvartsfinalmotståndet.”

Alexander Galante Carlström och kompanis serieseger är en repris från förra säsongen. Men nu blickar svenska mästarna framåt och Lindkvist är tydlig med att siktet är inställt på fjärde raka SM-titeln.

”Nu handlar det om att sätta de små detaljerna inför ett slutspel. All arbetsro vi kan få i ledar- och träningsstaben är viktig. Vi ska fokusera på att få till alla detaljer rätt. Vinna serien är bra men SM-guldet och trippeln är det som gäller.”

”Komplett över hela banan”

Och i Falun finns innebandystjärnan som blev vald till världens bästa spelare 2022. Lagkapten Emil Johansson är en av de främsta kuggarna i maskineriet som vill gå hela vägen och lyfta pokalen inne i mäktiga Avicii Arena i huvudstaden den 22 april.

”Emil Johansson är komplett över hela banan och världens bästa spelare. Han har en kapacitet som individ att han drar med sig hela gruppen. Det är ett lag fullt med stjärnor. Vi har många spelare som kommer att gå till historien som de bästa någonsin. Men Emil är en typ av spelare som har en X-faktor och allt som oftast blir han spelaren som gör skillnaden i ett kritiskt läge i slutspelet.”

Den sista omgången spelas klart 11 mars 2023.

Kommunikatör SSL Kayvan Zarea-Ganji