Stjärnornas poängfest i grundserien
Publicerad: 2023-03-21
Emelie Wibron, Alexander Galante Carlström och Albin Sjögren toppade poängproduktionen i grundserien. Fenomenet Wibron är i en alldeles egen klass och vinner samtliga poängkategorier.

Vi summerar grundserien 2022-23 och tittar tillbaka på spelarnas individuella poängproduktion.

Emelie Wibron har haft en av sina bästa säsonger någonsin. Hon avslutade grundserien i toppen av poängligan med 81 noteringar, bara fyra färre än förra säsongen. 31-åringen producerade 45 mål och 36 målpass vilket innebar att Thorengruppen IBK:s lagkapten och stora stjärna även sitter på tronen i skytte- och assistligan.

Hela poängligan i SSL Dam hittar ni här.

På herrsidan riktar vi strålkaststarljusen mot två spelare - Storvreta IBK:s Albin Sjögren och mesta mästarna IBF Faluns Alexander Galante Carlström.

Sjögren, som saknats i Storvretas inledande slutspelsmatcher den senaste tiden, blev ligans poängkung. Han producerade totalt 76 poäng, varav 27 mål och 49 assist. 28-åringen berättade om känslan att vara på toppen av poängligan på Storvretas hemsida:

”Det känns bra såklart, det var mer en lättnad efter sista grundseriematchen eftersom jag ledde ganska stort med några matcher kvar. Det är säkert något man kommer vara stolt över när karriären är slut.”

Och sist men absolut inte minst har vi skyttekungen Alexander Galante Carlström. Den notoriske måltjuven bygger vidare på sin legendarstatus i och med den nionde raka segern i Svenska Superligan:s skytteliga.

34-årige Galante Carlström noterades för 52 mål och 18 målpass, totalt 70 poäng, sex färren än Sjögren i den totala poängligan. Men Galante Carlström var desto vassare i målproduktionen och 52 fullträffar på 25 spelade matcher resulterar i ett imponerande snitt på 2,08 mål per match.

Hela poängligan i SSL Herr hittar ni här.

Kommunikatör SSL Kayvan Zarea-Ganji