Världens bästa liga och SportsEditing i fördjupat samarbete
Publicerad: 2019-01-10
SSL:s framtid
Klubbarna bakom Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och SportsEditing har tecknat en avsiktsförklaring rörande ett partnerskap kring utveckling, strategier och system för de planerade nya ligorna i innebandy för damer och herrar.

Arbetet med att lansera en ny liga i innebandy med planerad start hösten 2019 fortskrider i allt snabbare takt och inom kort bildas ett nytt ligabolag. Som en central bit i det pussel som just nu håller på att läggas presenterar FSSL ett fördjupat samarbete med SportsEditing, som i dag bland annat levererar SSL:s digitala publiceringsplattform för hemsidor.

Samarbetet mellan FSSL och SportsEditing är avsett att sträcka sig över ett flertal år och omfattar en stor mängd områden. Det rör exempelvis övergripande strategier, extern och intern kommunikation, digitala plattformar, kundrelaterade system och tjänster, statistik, redaktionellt innehållsarbete, stöd för olika arenaunderhållningslösningar samt rådgivning inom tekniska lösningar, kommersiella rättigheter och affärsutveckling.

Samarbetet och den samlade styrkan skapar förutsättningar för den nya ligans utveckling att ta fart på allvar, både när det gäller kommersiell utveckling och att locka en större publik till matcherna.

{!A}

SportsEditing kommer bland annat att ta ett övergripande ansvar för att konsumenten får en bättre digital totalupplevelse av ligan och sporten genom bland annat hemsidor, mobila applikationer, sportstatistik, biljetter, merchandise och kommunikation. Ett annat viktigt område är att öka underhållningsvärdet för publiken via en ännu starkare arenaupplevelse. Kommersiellt ges helt nya möjligheter att skapa skräddarsydda kampanjer och anpassade lösningar för ligans olika partners.

– Att på det här sättet få förtroendet att bidra till utvecklingen av svensk innebandy och den nya ligan är hedrande och väldigt glädjande för oss. Vi är övertygade om att vi tack vare vår kompetens kring och vilja att utveckla ligans verksamhet kommer att bidra till att ännu fler upptäcker innebandy och vill konsumera sporten på många sätt, säger Linda Wallin som är vd på SportsEditing.

– Vi har länge sett en stor potential i innebandyn som sport. Den är modern, jämställd och ansvarstagande. Den är dessutom tillgänglig och öppen. Det är värden som går hand i hand med hur vi vill vara som företag. Tillsammans med klubbarna och den nya ligaorganisationen kommer vi att lyfta innebandyn till nya, högre höjder.

En nyckelspelare inför framtiden

SportsEditing är en helhetsleverantör för sportligor och har sedan många år tillbaka har varit en drivande kraft i den digitala utvecklingen av starka nationella sportligor som SHL och HockeyAllsvenskan.

{!B}

Sedan tre säsonger tillbaka levererar företaget via ett samarbete med FSSL både digitala plattformar och redaktionellt innehåll för Svenska Superligan i innebandy. Detta samarbete kommer nu alltså att fördjupas avsevärt.

– Vi är oerhört glada att kunna presentera detta samarbete. Det innebär konkret att SportsEditing med sin erfarenhet och sina ambitioner inför framtiden nu blir en nyckelspelare i utvecklingen av den nya ligan, säger FSSL:s ordförande Krister Kalte.

– Den tillit som vi har byggt upp oss emellan under de senaste åren ger en bra grund att stå på när vi nu tillsammans tar oss an nya utmaningar. SportsEditing vet hur man framgångsrikt utvecklar sportligor. Tillsammans ska vi nu utveckla världens bästa liga på ett smart sätt med genomtänkta lösningar.

Kontaktuppgifter
Krister Kalte, [email protected], 070-886 13 05
Linda Wallin, [email protected], 073-401 98 23

Föreningen Svenska Superligan