Ruud: "Gäller att bjuda på underhållning"
Publicerad: 2022-04-23
SSL-FINAL
Emil Ruud svarade för ett drömmål i SSL-finalen och Falun-lägret öste superlativ över prestationen. "Det gäller att våga göra saker", säger Emil Ruud.

"Han är en trollkarl. Ingen i vårt lag är förvånad. Det där målet kommer att rulla länge på youtube och olika sajter känns det som", säger Alexander Galante Carlström.

"Jag måste se målet i repris fler gånger, det är helt sjukt. Man tror inte att det är sant", säger Thomas Holmgren.

"Hjärnsläpp, jag fattar inte hur han tänker. Han är en magiker som hittar lösningar som ingen annan hittar. Enström sa någon gång att han är geni eller idiot… men i det här slutspelet har han varit ett geni", säger Johan Samuelssson.

Spelaren som Falun-kompisarna pratar om är Emil Ruud.

Målet de pratar om är hans otroliga 5-3-balja i den tredje perioden av SSL-finalen mot Kalmarsund som kom att bli matchvinnande till slut.

KLACKEN I EXTAS

Emil Ruud bröt in från kanten, lade klubban mellan benen och sprätte in bollen ur snäv vinkel.

Ett drömmål som fick Falun-klacken att tokjubla.

– Det var viktigt att få det målet där, säger Emil Ruud ödmjukt.

Men vilket drömmål?
– Jag brukar pröva den där på träning då och då. Jag kom lite ur vinkel och tänkte att jag skulle testa. Det är ju bara innebandy, det gäller att våga göra saker och att bjuda publiken på underhållning. Det blev ganska bra.

Märkte du Falun-klackens reaktion?
– Jag såg knappt att bollen gick in, jag firade bara med laget och fansen. Kul att få bjuda på lite, inte bara i serielunken utan även i en sådan här match.

"HAR EN BRA MIX"

Målet känns redan som en klassiker som kommer att vevas otaliga gånger på youtube…

– Haha, vi får se, säger Ruud.

Falun har länge anförts av sin toppfemma med Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström och Emil Johansson i spetsen. Senaste åren har ett gäng unga spelare slussats in. Bland annat Malte Lundmark och Emil Ruud.

– Jag tycker att vi har en bra mix av äldre och yngre. Vi har en bred trupp med ett starkt grundspel som alla tror på, det är grunden i våra framgångar.

Tror du de äldre känner sig hotade av er yngre?
– Nja, de äldre är fortfarande väldigt, väldigt duktiga, men jag tror alla gynnas av bra konkurrens. Vi är några som trycker på underifrån.

Jonas Gustavsson