Fällman: "Det känns som en dröm"
Publicerad: 2022-04-23
SSL-FINAL
Emelie Fällmans resa mot SM-guld är en askungesaga. Ratad stundtals under säsongen men fick ändå avsluta som hjältinna. "Jag har inte tagit in det", säger Emelie Fällman.

"Hon är guld värd. Jag vet inte hur många gånger hon räddar oss. Jag har ingen aning om vad det är för sjuka räddningar hon gör".

Orden är Maja Viströms och handlar om keepern Emelie Fällström.

Thorengruppen-målvakten var magnifik i SSL-finalen mot Pixbo där det till slut blev Umeå-guld efter en tajt 5-4-seger. Pixbo skapade en hel del chanser, men Fällman var strålande i målburen.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Jag har en del att göra men det är skönt, säger Emelie Fällman.

– Känslan just nu är underbar. Det är så mycket glädje.

## HÄFTIG RESA

Emelie Fällström har anledning att vara extra glad efter en speciell säsong.

Hon vaktade målburen i fjolårets SSL-final och ledde Thorengruppen till SM-guld samt har varit ett frekvent inslag i landslaget sedan dess.

I år har det dock varit motigare.

Hon ratades i vinterns VM, hon blev bara uttagen som reserv, och i årets slutspel så sidsteppades hon till förmån för Lovisa Hedin.

– Det är klart att det varit tufft. Det var tråkigt att inte komma med till VM, det var ett mål jag hade under säsongen. Samtidigt finns det väldigt många bra målvakter i Sverige och det är tuff konkurrens. Det var inte min tur helt enkelt, men visst var jag besviken, säger hon.

– Tränarna valde att satsa på Lovisa Hedin i slutspelet. Jag försökte köra på ändå och Lovisa gjorde det väldigt bra, så det var inte mycket att säga om.

Thorengruppen förlorade den andra semifinalmatchen mot Rönnby och hamnade i ett tidigt 0-3-underläge i den tredje semin mot samma lag. Då valde Thorengruppen att kasta in Emelie Fällman i buren - och den chansen tog hon.

Fällman höll nollan i resten av den semifinalmatchen som Umeå-laget vann med 12-3 och sedan gjorde hon en stark fjärde match när SSL-finalplatsen säkrades.

"SJUKT TACKSAM"

Tränaren Daniel Jernberg berömde hennes psyke och det var inte heller något snack om att hon skulle stå i finalen.

– Jag tycker att jag tagit chansen och jag blev väldigt glad när jag fick veta att jag skulle stå i finalen. Jag är sjukt tacksam för möjligheten.

Med tanke på att du sidsteppades i VM och i början av slutspelet, fanns det någon revanschlust hos dig inför finalen?
– Nej, det tycker jag inte, jag ville egentligen bara gå in och spela mitt spel. Jag har en stark tro på mig själv och vet vad jag kan. Jag ville bara bevisa för mig själv att jag är i bra form.

Det brukar vara de offensiva stjärnorna som får rubrikerna i Thorengruppen, hur är det?
– Vi har några fantastiska spelare så det är inte konstigt. Vi målvakter brukar inte vara i fokus, vi får jobba i det tysta, men det är inga problem.

Jonas Gustavsson