Sam Madani inför SSL-premiären: Känns skönt att komma igång
Publicerad: 2023-09-11
SSL
Sam Madani är 30-åringen som ska göra SSL-debut. Stockholmaren satte förra säsongen tidernas poängrekord i allsvenskan. Nu ska han få känna på intensiteten med sin nya klubb AIK i Svenska Superligan.

Sam Madani är en 30-årig redovisningsekonom boende i Vasastan i huvudstaden. Stockholmaren utmärkte sig förra säsongen, då i Järfälla Bele, genom att sätta nytt poäng- och målrekord i allsvenskan. Det blev totalt 92 poäng, 61 mål, på 22 matcher.

Något som gjorde honom till ett av de hetaste namnen på transfermarknaden. Och det blev AIK IBF som drog det längsta strået. Efter en stabil försäsong, med bland annat hattrick i returmötet mot gamla laget Bele i Svenska Cupen, är det så dags för att debutera i Svenska Superligan. Och han är redo för uppgiften.

Det känns bra, efter en lång försäsong så känns det skönt att komma igång. Nu blir det matcher som verkligen betyder nåt i jämförelse med träningsmatcher.

Många kan ha förväntningar på dig efter poängproduktionen förra säsongen. Vad är dina egna förväntningar och förhoppningar?

Det kanske man har, men det är inte så mycket som jag tänker på, är väl bara gå ut och lira som man alltid gjort och förhoppningsvis blir det väl några kassar framåt även detta år.

Vad betyder det att vara en del av en sån anrik klubb som AIK är inom idrotten?

AIK är stora, det finns AIK-supporters överallt i hela Sverige. Och det är även bra för Stockholm att huvudstaden har ett lag i högsta serien. Så det känns bra. Och det är jäkligt läckra matchkläder!

Hur har acklimatiseringen gått i din nya klubb?

Det har gått bra, lite annat jämfört med vad man varit van med tidigare. Allt är en nivå upp. Jag har även mött AIK många gånger i allsvenskan tidigare så det är många gubbar man känner igen sen innan vilket är skönt när man byter lag.

Har spelarkemin funkat extra bra i någon av kedjorna?

För egen del så spelar jag ju med Helmer (Hernegran, tidigare kedjekamrat även i Bele) och Liam (Åström) och den kemin vi har påminner väldigt mycket om det spel vi haft tidigare år. Helmer har jag spelat ihop med senaste 7 åren så det är ju bekant. Men det kan alltid bli bättre.

Och på den sista frågan, om hur det kommer att gå för AIK det här året, svarar Sam Madani bestämt.

Det kommer gå bättre än förra året.

AIK IBF spelar SSL-premiären på hemmaplan i Solnahallen den 15 september. Linköping IBK står för motståndet. Se matchen här, sändningsstart 18.50, på Expressen Premium Max.

Kommunikatör SSL Kayvan Zarea-Ganji