Inför SSL: ”Vi jagar alltid guldet”
Publicerad: 2022-09-15
SSL 2022/2023
Eliska Krupnova är en av SSL:s främsta spelare på damsidan. Nu ser den tjeckiska Pixbo-stjärnan fram emot en ny säsong. "Vi jagar som vanligt finalen och guldet" säger 29-åringen.

Eliska Krupnova matade in 49 poäng och kom tia i SSL:s poängliga gångna säsongen. Det var 29-åringens bästa poängnotering i SSL någonsin.

– Jag kom i gång på riktigt först efter jul och formen stegrades, och sedan gick det väldigt bra i slutspelet, säger Krupnova.

– Jag satte poängrekord i fjol, men jag kan mer spelmässigt.

Tjeckiskan är en riktig SSL-veteran. Kommande säsong blir hennes åttonde i ligan.

– Sverige har börjat bli hemma för mig. Folk i Tjeckien tycker det är konstigt när jag säger att jag ska hem till Sverige, men jag har varit där så länge och trivs så bra, säger hon.

– Jag trivs otroligt bra i Pixbo, en toppklubb som satsar, och vi har en bra sammanhållning. Men att jag blivit kvar så länge i Sverige handlar också om att jag trivs så bra utanför innebandyn. Jag pluggade mina första två år här, har sedan fått ett jobb som jag trivs väldigt bra med och har ett bra socialt liv.

Pixbo har varit ett ständigt topplag i SSL de senaste åren, men har åkt på svidande nederlag efter SM-guldet 2016.

{!A}

De två senaste åren har laget nått SM-finalen, men förlorat två gånger om.

– Det är små marginaler, det har varit tufft, säger Krupnova.

– Till i år har vi tappat en del rutinerade spelare men vi har många yngre spelare som kan steppa upp, både på plan och som ledare. Jag tycker det ser bra och spännande ut.

Som en av veteranerna i laget så har Krupnova höga förväntningar på sig själv.

– Jag hoppas bygga vidare på mitt spel i slutspelet. Jag ska ta ansvar och göra poäng. Även om flera rutinerade spelare försvinner så behöver jag inte ta mer ansvar, jag har mycket redan nu och måste ge plats till de yngre spelarna att växa och ta ledande roller.

I fjol klev Pixbo in i nya Wallenstam Arena, ett stort lyft för föreningen.

– Vi har spelat där ett år och det är fantastiskt. Föreningen jobbar hårt för att locka mer publik till både dam- och herrmatcherna, och det är enklare i en fräsch arena. Vi trivs jättebra där, helt klart.

En rafflande säsong väntar i SSL.

Känslan är att det blir en jämnare och jämnare liga.

– Jag håller med. Jag har sagt länge att den största styrkan med SSL är nivån på hela ligan och den jämnhet som finns. Ett topplag kan förlora mot ett lag på undre halvan, säger Krupnova.

– Det är spännande för publiken och utvecklande för spelare. Varje match är en bra match där det gäller att prestera för att vinna.

{!B}

Ni siktar mot toppen?

– Alla vill till SM-finalen, vi också. Vi jagar alltid guldet. Vi behöver inte vara etta eller tvåa i grundserien, det är i slutspelet som det gäller att prestera.

Efter två raka finalförluster är det dags att tippa över marginalerna på er sida?

– Det är mycket som måste stämma, ett pussel som ska läggas, och det är en lång säsong innan vi är i ett slutspel, men vi har lärt oss en del de senaste åren och måste lyckas prestera som bäst när det gäller som mest. De har vi inte riktigt gjort de två senaste åren, men nu hoppas jag verkligen att vi kan nå hela vägen.

PREMIÄROMGÅNGEN SSL DAM

Lördag 17 september
13:00 Endre – Malmö
13:00 Sirius – Karlstad
13:00 Rönnby – Lund
14:00 Åkersberga – Täby
15:00 Warberg – Kalmarsund
15:30 Falun – Pixbo

Söndag 18 september
16:00 Nacka – Thorengruppen

SSL.se Jonas Gustavsson