Storvreta historiska efter SM-finalsegern
Publicerad: 2024-04-27
SSL
Storvreta triumferade i SM-finalen mot Pixbo och skrev historia med sitt åttonde SM-guld.

I en elektrifierande SM-final i Svenska Superligan stod Storvreta IBK mot Pixbo Wallenstam IBK. Finalen, som spelades inför en fullsatt arena, erbjöd både spänning och spektakulära prestationer. Med en finalseger hade Storvreta chansen att gå förbi Falun i antalet SM-guld och därmed skriva sig in i historieböckerna som den mest framgångsrika klubben i SSL:s historia med sina åtta titlar - och det gick Storvretas väg.

Matchen inleddes försiktigt med båda lagen som kände på varandra. Storvreta tog dock snabbt kommandot genom mål av Niklas Winroth Nelin och Otto Weidman, vilket gav dem en tidig fördel. Trots ett mål från Pixbos stjärna Oskar Weissbach, svarade Storvretas kapten Tobias Gustafsson omgående och återställde tvåmålsledningen. Första perioden slutade 3-1 till Storvreta.

I den andra perioden reducerade Daniel Kalentun tidigt för Pixbo, vilket ökade spänningen. Matchen fortsatte att vara jämn, och Pixbo såg ut att ha fått ny energi efter Kalentuns mål. Men med sekunder kvar av perioden satte Fredrik Lindholm ett viktigt mål för Storvreta, vilket gjorde ställningen till 4-2 inför den avslutande perioden.

I den tredje och avgörande perioden visade Storvreta varför de är regerande mästare. Med solid försvarsspel neutraliserade de Pixbos anfallsförsök. Ondrej Nemecek och Otto Weidman utökade ledningen och trots att matchen slutade med en serie snabba mål från båda lagen, kunde Pixbo inte vända på tillställningen. Storvreta vann matchen med 8-5 och kunde därmed lyfta sitt åttonde SM-guld.

Storvreta bekräftade sin dominans i svensk innebandy med en övertygande seger. Deras förmåga att stå emot press och leverera under kritiska ögonblick visar varför de nu står ensamma som rekordhållare med flest SM-guld i högsta ligan (IBF Falun har sju SM-titlar).

Kommunikatör Svenska Innebandyförbundet Kayvan Zarea-Ganji