Wibron: "Räknar inte poäng utan bara guld"
Publicerad: 2022-04-23
SSL-FINAL
Emelie Wibron bärgade sitt sjätte (!) SM-guld efter en makalös säsong där hon blev poängdrottning i både grundserien och slutspelet. "Jag kan inte säga att jag varit bättre någon gång", säger hon.

Emelie Wibron har varit en storstjärna i SSL och landslaget under lång tid, men frågan är om Thorengruppen-forwarden 30 år gammal inte spelar sin livs innebandy?

– Alltså… jag kan inte säga att jag varit bättre någon gång, men jag har nog aldrig spelat i ett bättre lag heller. Jag har haft en fantastisk omgivning med Maja Viström och Sofia Joelsson. Jag får tacka laget för att det har blivit en så fantastisk säsong, säger Emelie Wibron.

Wibron var en dominanterna när Thorengruppen vann SSL-finalen mot Pixbo med 5-4.

Hon skickade in det viktiga 3-1-målet i slutet av den första perioden och fanns sedan med i förarbetet till Maja Viströms viljemål fram till 5-2 i den tredje perioden.

– Vi fick en bra start med en tidig 2-0-ledning och spelade kontrollerat, men sedan var det nervöst i slutet när de fick in sin 4-5-boll. De sista sex sekunderna, när Pixbo hade frislag på mittplan, var enormt långa. Det var både glädje och lättnad när slutsignalen gick.

SJÄTTE SM-GULDET

Emelie Wibron inkasserade sitt sjätte (!) SM-guld och hon har tagit totalt tolv SM-medaljer genom åren. En makalös utdelning så klart.

– Det finns ingen mättnad. Det är så otroligt kul att spela innebandy, speciellt med det här gänget. Så länge vi har kvar det här laget så kommer jag inte vara först att sluta, det kan jag ju säga. Nästa säsong får jag försöka ta mitt sjunde SM-guld.

Hur bra är det här laget jämfört med tidigare guldlag?
– Jag tycker att vi är bättre än i fjol så det är den bästa upplagan i Thorengruppen. Vi har fått in två fantastiska nyförvärv i Mathilda Ekenlinde och My Kippilä som verkligen höjt oss som lag. Under tiden i Iksu hade vi någon årgång där vi hade landslagsspelare på bänken, det laget är nog svårslaget totalt sett.

{!B}

MAKALÖS SÄSONG

Emelie Wibrons facit under säsongen:

VM-guld (avgjorde finalen), Svenska Cupen-mästare och SM-guld.

Poängligavinnare i grundserien med totalt 85 poäng.

Poängligavinnare i slutspelet med totalt 27 poäng.

27 poäng i slutspelet är tangerat rekord i slutspelsammanhang men Emelie Wibron kliver upp som etta i kraft av fler gjorda mål än Victoria Wikström.

– Jag tänker aldrig på att göra ett visst antal poäng utan har mest fokus på att jobba hårt. Det är tack vare min omgivning som jag kunnat göra så mycket poäng och visst är det kul att vara med och bidra framåt, speciellt i tajta matcher, men mitt främsta mål har varit att se till att vi är så väl förberedda som möjligt inför SSL-finalen.

Hur är det att peta ner just Victora Wikström från rekordtronen då?
– Det är en fantastisk spelare som jag spelade tillsammans med under några år i Iksu, till och med i samma femma, och det hade varit kul om hon fått vara kvar i toppen men jag tror inte hon har något emot att jag petar ner henne heller. Jag räknar egentligen inte poäng, jag räknar bara SM-guld.

Jonas Gustavsson