KAR

Dalbjer spickade igen för sitt Nacka

7 februari 2022 09:45
Resumé

Fem matcher spelades under den föregående veckan i SSL Dam. En vecka där det påvisades skickliga defensiver, så väl som offensiver. Bland annat höll Nacka-målvakten Stephanie Dalbjer nollan i segermatchen mot Karlstad.

Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Målrikt och tillknäppt - spridda skurar den föregående veckan

På annandagen skulle matchen mellan Nacka och Karlstad att spelats egentligen. Då blev fajten uppskjuten. Lagom till onsdagen gjordes det ett nytt försök med den tillställningen. Hemmagänget Nacka, har sannerligen spelat bra defensivt på hemmaplan under den senare tiden och med femton (!) spelare lyckades man göra det igen. Karlstad blev en nöt laget lyckades knäcka och Madeleine Sehlin gjorde 1-0. Vilket även blev slutresultatet, när Stephanie Dalbjer höll nollan.

För Karlstad fortsatte sedan veckan på fredagen, med veckans andra match. Det blev en tillknäppt match igen. Värmländskorna var på besök i Mora, mot ett dalalag med poängbehov. De två första perioderna var mållösa. Väl framme i den tredje perioden gjorde gästerna både 1-0 samt 2-0 och Mora lyckades svara med en reducering. Närmare än så kom inte hemmalaget och Karlstad kunde lämna Mora med en seger i bagaget.

Falun var åter på hemmaplan och Malmö var på besök. En poäng skiljde lagen emellan till matchen och det var skånskorna, med fler poäng än Falun. Hemmalaget anförda av Moa Gustafsson (som gjorde hattrick). Det var en målrik tillställning, där lagen följdes fram till 5-5. Sedan lyckades Gustafssons Falun dra ifrån och vinna med 8-6.

Thorengruppen har fått upp ångan igen och blev dock utmanade i en målrik match mot Västerås Rönnby på hemmaplan. Gästerna var faktiskt i en 4-1-ledning efter en väldigt bra start. Umeålaget lyckades dock hitta en väg tillbaka i matchen och efter Rönnbys 6-6-kvittering, gjorde My Kippilä matchavgörande 7-6-målet i en match där Emelie Wibron var inblandad i fem av hemmalagets mål.

I Lund var det en tillknäppt match. Gästande Sirius tog ledningen i matchen efter Klara Molins ledningsmål. Målet kom på straff i den andra perioden. Väl inne i den tredje perioden med sjutton sekunder kvar på uret och plockad målvakt - kom kvitteringen genom Amanda Nilsson. Gästerna fick senare ett numerärt överläge i förlängningen, där spelade Klara Molin fram till matchvinnaren Amanda Ljunggren.

Höjdpunkter: Målrik historia i Falun

Veckans utropstecken

• Nacka vann med uddamålet på hemmaplan. Stockholmskorna har sannerligen fått till defensiven på hemmaplan och Stephanie Dalbjer höll nollan.
  • Falun vann målglad match mot Malmö på hemmaplan. Moa Gustafsson gjorde tre av lagets mål. Gustafsson har gjort poäng i sex raka matcher.
  • Karlstad hade två målsnåla tillställningar denna vecka. Efter förlusten i Nacka vann värmländskorna med uddamålet i Mora.
  • En tajt tillställning i Skåne mellan Lund och Sirius. Uppsalalaget vann på förlängning efter Amanda Ljunggrens avgörande. Värt att notera är att Klara Molin gjorde ett mål och en assisst för gästerna.
  • Rönnby pressade Thorengruppen på bortaplan. Umeålaget höll undan och vann med uddamålet. Emelie Wibron lämnade planen med fem poäng och har gjort poäng i tio raka matcher.

Resultat

Nacka - Karlstad 1-0
Mål, Nacka: Madeleine Sehlin.

Mora - Karlstad 1-2
Mål, Mora: Malin Andréason.
Mål, Karlstad: Amanda Gottebo, Sara Dahlström.

Falun - Malmö 8-6
Mål, Falun: Moa Gustafsson 3, Moa Jakobsson, Ellen Svensson, Emelie Björklund, Tone Einstulen, Lisa Svarfvar.
Mål, Malmö: Ellen Rasmussen 2, Rebecca Mårtensson, Maja Ekström, Sofia Eskelinen, DEnisa Kotzurova.

Thorengruppen - Rönnby 7-6
Mål, Thorengruppen: Emelie Wibron 2, My Kippilä, Moa Johansson, Oona Kauppi, Amanda Delgado Johansson, Sandra Boric Svärd.
Mål, Rönnby: Mira Wickman 3, Wilma Johansson, Agnes Sälgström, Linnéa Nilsson.

Lund - Sirius 1-2 e.f
Mål, Lund: Anna Nilsson.
Mål, Sirius: Klara Molin, Amanda Ljunggren.

Nästa match i SSL dam spelas den 9 februari.