Storvreta vann mot Växjö och är ny serieetta

17 december 2020 21:10

Storvreta slog tillbaka Växjö på hemmaplan och Uppsala-laget tog därmed över serieledningen i tabellen.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Storvreta IBK - Växjö Vipers 10-7 (4-2, 5-1, 1-4)

Mål Storvreta: Filip Eriksson 3, Albin Sjögren 2, Filip Stenmark, Rasmus Sundstedt, Jimmie Pettersson, Anton Birgersson, Victor Andersson

Mål Växjö: Manuel Maurer 3, André Andersson, Samuel Folkesson Algman, Tommy Bolin, Felix Göthberg

Rubrikerna

– Storvreta slog tillbaka Växjö med 10-7 och Uppsala-laget kopplade tidigt grepp om matchen. Hemmalaget hade 3-0 efter fyra minuter, och även om Växjö närmade sig så släppte Storvreta aldrig sin ledning i matchen. Det stod 9-3 efter två perioder, sedan startade Växjö en forcering där man närmade sig men aldrig kom ikapp.

– Filip Eriksson och Valdemar Ahlroth (som har en bakgrund i Växjö) var poängbäst i Storvreta med tre mål respektive tre assist.

– Albin Sjögren matade in två mål och Storvreta-forwarden har därmed fortfarande gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Schweiz-lånet Manuel Maurer fortsätter att leverera för Växjö. Fem poäng senast och tre nya mål ikväll.

– Storvreta har tagit poäng i alla matcher den här säsongen. I och med dagens seger så klev laget om Kalmarsund i tabellen och är ny serieetta.

– Växjö har visat fin form en längre tid och det här var smålänningarnas blott andra förlust på de sju senaste kamperna. Laget är sexa i sammandraget.