Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Storvreta
STO

Kalmarsund vann tajt möte - och två klara vinster

10 oktober 2020 19:05
SSL Herr

Tre matcher spelades i SSL Herr under lördagen. Kalmarsund övertidsvann ett tajt möte mot Mullsjö - och samtidigt så tog Linköping och Storvreta klara vinster mot Höllviken respektive Sirius.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FBC Kalmarsund - Mullsjö AIS 6-5 OT (4-2, 0-2, 1-1, 1-0)

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 3, Tim Nyander, Marcus Johansson, Tobias Lindström

Mål Mullsjö: Simon Karlsson, Robin Westergren, Kim Ganevik, Gustav Johansson, Leo Olsson

Rubrikerna

– Det blev en jämn och underhållande match mellan Kalmarsund och Mullsjö. Kalmarsund ledde med 2-0 och 4-2, men Mullsjö kom ikapp och det var 4-4-läge inför den sista perioden. I slutakten så gjorde sedan Leo Olsson 5-4 för Mullsjö, men med tre och en halv minut kvar så kunde Kalmarsund utjämna. Det tog matchen till övertid, där Kalmarsund kunde avgöra genom Tobias Lindström.

– Kim Nilsson var stor härförare för Kalmarsund. Landslagsforwarden sköt tre mål och noterade en assist. Han sköt bland annat det viktiga 5-5-målet och spelade fram till Tobias Lindströms avgörande kasse på övertid. Nilsson har gjort åtta poäng på de två första matcherna.

– Kalmarsunds toppkedja med Kim Nilsson, Tim Nyander och Marcus Johansson svarade för fem mål och totalt nio poäng.

– Nyuttagne landslagsspelaren Simon Karlsson var poängbäst i Mullsjö. 21-åringen svarade för ett mål och två assist, och har därmed gjort fem poäng på de två första matcherna.

– Kalmarsund har inlett säsongen med två vinster, medan Mullsjö spelat in en vinst och en förlust.

Linköping Innebandy - Höllvikens IBF 11-4 (1-1, 4-1, 6-2)

Mål Linköping: Oskar Seth 2, Jesper Alm 2, Deny Känzig, Martin Karlsson, Oskar Hovlund, Olle Abrahamsson, Matej Jendrisak, Viktor Palm, Oskar Hagberg

Mål Höllviken: Daniel Persson, Ted Nivestam, Mathias Toftegaard Glass, Jakob Gullberg

Rubrikerna

– Linköping tog en klar seger på hemmaplan mot Höllviken, och segersiffrorna skrevs till 11-4. Det stod 1-1 efter första perioden, sedan drog östgötarna ifrån. Linköping sköt tre mål på fem minuter i mittperioden, gick till pausvila i 5-2-ledning och utökade sedan ledningen i slutakten.

– Linköping sköt elva mål och hade hela nio olika målskyttar. Poängbäst i laget var Martin Karlsson och Deny Känzig som svarade för ett mål och två assist vardera.

– Linköping vann skotten med 24-18.

– Linköping har därmed inlett säsongen med en vinst och en förlust, medan Höllviken startat med två förluster.

Sirius Innebandy - Storvreta IBK 4-10 (4-4, 0-4, 0-2)

Mål Sirius: Kasper Broby 2, Billy Nilsson, Isak Palmén

Mål Storvreta: Robin Nilsberth 3, Albin Sjögren 2, Valdemar Ahlroth 2, Tobias Gustafsson 2, Alexander Rudd

Rubrikerna

– Säsongens första Uppsala-derby och då tog Storvreta en klar seger mot Sirius. Det var likaläge efter första perioden, 4-4, men sedan drog Storvreta ifrån och vann de två sista perioderna med 6-0 (!) och matchen med 10-4.

– Storvreta hade tre tvåmålsskyttar plus Robin Nilsberth som noterade ett hattrick. Den sistnämnde svarade dessutom för två assist, och gjorde alltså fem poäng. Även Alexander Rudd svarade för fem poäng med ett mål och fyra assist.

– Tobias Gustafsson har öst in mål i säsongsinledningen. Hans fyra mål i premiären späddes på med ytterligare två mål i den här matchen.

– Storvreta vann skotten med 28-17.

– Storvreta har inlett säsongen med två övertygande vinster (vann med 10-2 mot Thorengruppen i premiären), medan Sirius åkt på två tunga förluster (5-14-förlust mot Falun i premiären).