SSL Dam

På grund av covid-19-läget och möjligheten att ställa in avslutningsmatchen så spelades bara tre matcher i sista omgången av SSL Dam. Vinnare blev Pixbo, Nacka och Malmö.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Pixbo Wallenstam IBK - Täby FC 9-4 (3-2, 2-0, 4-2)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova 2, Amanda Berggren 2, Cajsa Elm, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Alicia Svensson, Mia Karjalainen, Emma Stenberg

Mål Täby: Julia Croneld, Lisa Carlsson, Ranja Varli, Matilda Sjödin

Rubrikerna

– Pixbo slog tillbaka Täby med 9-4 i avslutningsomgången. Täby gick upp i en 2-0-ledning i den första perioden, men sedan svarade Pixbo med åtta (!) raka mål och den 8-2-ledning förvaltades sedan till en klar seger.

– Cajsa Elm svarade för ett mål och en assist för Pixbo och hon gjorde poäng för trettonde matchen i rad. Tvåmålsskytten Amanda Berggren gjorde poäng för nionde matchen i rad.

– Täbys Ranja Varli sköt ett av tröstmålen och gjorde poäng för trettonde matchen i rad. Lagkamraten Julia Croneld gjorde poäng för nionde matchen i följd.

– Pixbo avslutade därmed grundserien med sex raka segrar och med poäng i tretton raka matcher. Laget var klar serietvåa sedan tidigare.

– Täby avslutade serien med tre raka förluster. Laget hade chansen att ta femteplatsen i tabellen - men lyckades inte ta den chansen utan slutar sexa i sammandraget.

Nacka Wallenstam IBK - Sirius Innebandy 4-2 (0-2, 1-0, 3-0)

Mål Nacka: Ebba Hansson, Hanna Berg, Philippa Blom, Daniela Westerlund

Mål Sirius: Rebecka Jansson, Sara Attermo

Rubrikerna

– Nacka slog tillbaka Sirius efter en imponerande vändning. Sirius ledde med 2-0 efter den första perioden. Nacka reducerade i mittperioden och gjorde sedan tre raka mål i tredje perioden vilket innebar en 4-2-vinst.

– Philippa Blom sköt ett mål för Nacka och gjorde därmed poäng för trettonde matchen i rad.

– Nacka avslutade serien med tre segrar på fyra matcher. Det var dock klart sedan tidigare att laget missar slutspel. Laget blev nia till slut, tre pinnar efter Malmö på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Sirius avslutade säsongen med fem förluster på sex matcher. Det var redan innan idag klart att Uppsala-laget slutar fyra i tabellen vilket innebär att man får hemmaplansfördel i slutspelet.

Malmö FBC - Jönköpings IK 6-5 STR (3-0, 2-3, 0-2, 0-0, 1-0)

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 2, Maja Ekström, Andrea Gämperli, Ebba Flydalen, självmål

Mål Jönköping: Emmy Rommedahl, Ellen Åhman, Fany Kruse, Moa Schönnning, Jennifer Lundgren

Rubrikerna

– Malmö avslutade SSL-säsongen med att ta en straffseger mot Jönköping. Skånskorna hade 4-0 efter en dryg period men tappade ledningen och JIK nådde 5-5. Efter en mållös förlängning så fick drabbningen avgöras på straffar och där klev Ellen Rasmussen fram och avgjorde för hemmalaget.

– Matchvinnaren Ellen Rasmussen var poängbäst hos Malmö med totalt två mål och en assist. Hon har gjort poäng i sju raka matcher.

– Målstarka Maja Ekström har hittat målformen lagom till slutspelet. Forwarden sköt ett mål mot JIK och har nu gjort mål i fem raka matcher.

– Malmö, som redan innan idag hade säkrat sista slutspelsplatsen, avslutade SSL-grundserien med tre segrar på fyra matcher. Laget slutade åtta i tabellen.

– Jönköping har haft en tung säsong och slutar sist i SSL efter att ha förlorat tretton av de fjorton sista matcherna. Laget blir dock kvar i ligan eftersom det är beslutat att inga lag degraderas den här säsongen till följd av att damallsvenskorna har avbrutits.