LUND

Rönnby till slutspel och Endre stärkte topplats

13 mars 2021 17:00
SSL Dam

Rönnby slog tillbaka Malmö under lördagen och säkrade därmed en slutspelsplats. I övrigt så vann Endre, Lund och Karlstad sina matcher.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Västerås Rönnby IBK - Malmö FBC 7-4 (2-0, 2-3, 3-1)

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg, Linnea Hammar, Jennifer Lindholm, Therese Gustafsson, Izabell Rydell, Elin Björkman, Isabelle Nordin Persson

Mål Malmö: Andrea Gämperli 2, Maja Ekström, Maja Mikaelsson

Rubrikerna

– Rönnby säkrade en slutspelsplats genom att slå tillbaka Malmö med 7-4 på hemmaplan.

– Malmö har bra slagläge på den sista slutspelsplatsen. Skåningarna är åtta i tabellen och enda hotet bakom är Warberg. Hallänningarna är fyra pinnar bakom och har två matcher kvar att spela, medan Malmö har en match kvar.

– Rönnby satte tidigt tonen mot Malmö. Laget hade 2-0 efter förta perioden och 4-1 efter halva matchen. Malmö närmade sig under andra halvan av mittperioden, men kom aldrig ikapp.

– Rönnby-stjärnan Jonna Sjöberg gjorde ett mål och har därmed gjort sju mål i de sex senaste matcherna.

– Rönnby har sannerligen vänt på formen. Efter sju raka förluster så har laget nu vunnit fyra raka matcher.

– Malmö föll efter att ha vunnit två raka matcher innan dess.

Jönköpings IK - Endre IF 7-12 (2-3, 3-1, 2-5)

Mål Jönköping:

Mål Endre: Erika Nilsson 5, Stephanie Boberg 3, Ellen Bäckstedt 2, Linnéa Wallgren, Wilma Johansson

Rubrikerna

– Endre slog tillbaka Jönköping med 12-7 på bortaplan efter en målshow av Erika Nilsson. 24-åringen sopade in hela fem (!) mål i matchen (hade gjort tio mål på hela säsongen innan idag).

– Endre gjorde tolv mål, men hade "bara" fem målskyttar. Vid sidan om Erika Nilsson som gjorde Stephanie Boberg tre mål och Ellen Bäckstedt satte två bollar.

– Tvåmålsskytten Ellen Bäckstedt gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

– Efter två raka nederlag så blev Endre därmed ett vinnande lag igen. Gotländskorna stärkte i och med segern upp tredjeplatsen i tabellen.

– Jönköping åkte på tolfte (!) raka förlusten.

IBF Falun - IBK Lund 5-7 (2-3, 2-1, 1-3)

Mål Falun: Lovisa Åström 3, Ingela Hansson, Ida Waern

Mål Lund: Anna Nilsson 3, Malin Heyden, Hanna Kristoffersson, Emma Heander, Lisa Stellansdottir

Rubrikerna

– Nykomlingsmöte och då tog Lund en bortaseger mot Falun.

– Lagen följdes åt målmässigt i matchen. Det stod 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 och 5-5 innan Lund kunde avgöra under slutfasen av den tredje perioden. Tremålsskytten Anna Nilsson skickade in 6-5 med drygt fem minuter kvar att spela och sedan stängde Lisa Stellansdottir kampen med en 7-5-boll i slutminuten.

– Formstarka hattricksskytten Anna Nilsson gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

– Falun, som åkte på tredje raka förlusten, är elva i tabellen och ligger just nu i ingenmansland utan chans att nå slutspel.

Karlstad Innebandy - Nacka Wallenstam IBK 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)

Mål Karlstad: Carolina Carlsson 2, Frida Swahn, Linnea Juhlin

Mål Nacka: Philippa Blom 3

Rubrikerna

– Karlstad hade 3-0 mot Nacka efter halva matchen. Nacka reducerade två gånger om, men Carolina Karlssons 4-2-mål skapade det andrum som hemmalaget behövde för att vinna till slut.

– Nackas hattricksskytt Philippa Blom gjorde poäng för tolfte matchen i rad.

– Karlstad har vunnit och förlorat varannan match sett över de sex senaste omgångarna.

– Förlusten för Nacka innebär att laget är borta från slutspel. Med bara en match kvar att spela så är laget fyra ointagliga poäng efter åttan Malmö.