Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Rönnby
RÖN

Dubbelt jubel i Värmland - och storseger för Pixbo

1 mars 2020 16:20
SSL Dam

Det var dubbelt jubel i Värmland under söndagen då både Karlstad och Skoghall plockade viktiga segrar. Dessutom så vann topplaget Pixbo och befäste andraplatsen i tabellen.


Sirius - Karlstad 2-4 (1-0, 0-3, 1-1)

Mål Sirius: Sofie Paulsson, Klara Molin

Mål Karlstad: Linnea Juhlin 2, Frida Swahn, Sanna Eriksson

Rubrikerna

– Det stod 1-1 en bit in i den andra perioden mellan Sirius och Karlstad innan gästerna gjorde ett ryck. Frida Swahn skickade in 2-1 och i mittperiodens slutminuter så gjorde tvåmålsskytten Linnea Juhlin 3-1. Det orkade inte Sirius svara på, och Karlstad vann till slut med 4-2.

– Efter fem raka matcher utan en trepoängare (fyra förluster och en övertidsvinst) så lyckades Karlstad vinna under ordinarie tid igen.

– Matchen var en sexpoängsmatch i slutspelsstriden, och nu är det fördel Karlstad inför fortsättningen. Värmländskorna avancerade upp till åttondeplatsen i tabellen, och har således en slutspelsbiljett just nu. Karlstad står på 25 poäng, och bakom jagar Nacka (23 poäng), Sirius (22 poäng) och Jönköping (22 poäng).

– Sirius Klara Molin gjorde mål för fjärde matchen i följd.

Skoghall - Dalen 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)

Mål Skoghall: Fanny Kruse 2, Matilda Jansson, Josefin Bergwall, Amanda Gottebo

Mål Dalen: Camilla Lundin, Amanda Skyltbäck

Rubrikerna

– Skoghall fick en drömstart med en 2-0-ledning i den första perioden mot Dalen, men gästerna 1-2-reducerade i mittperioden. Skoghall utökade till 3-1 i slutet av andra perioden, men Dalen reducerade på nytt i den tredje perioden. Till slut kunde Skoghall dock vinna med 5-2 efter två sena mål.

– Skoghalls Amanda Gottebo gjorde mål för tredje hemmamatchen i följd.

– Skoghall fick därmed äntligen vinna igen efter fjorton raka förluster. Segern skjuter också in hopp i bottenstriden, men det blir en tuff utmaning att hålla sig kvar. Värmländskorna är alltjämt sist i tabellen och har sex poäng upp till fast mark med blott fyra matcher kvar att spela.

– Blytung förlust för Dalen som åkte på fjärde raka nederlaget. Laget är kvar under nedflyttningsstrecket, och har två poäng upp till Warberg närmast ovanför strecket.

Pixbo Wallenstam - Rönnby 10-1 (0-0, 3-0, 7-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 4, Rikke Ingebrigtsli Hansen 2, Emma Stenberg 2, Caroline Adelöw, Denisa Ratajova

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg

Rubrikerna

– Pixbo tog en solid hemmavinst mot Rönnby. Efter en mållös förstaperiod så matade Pixbo in tre mål i mittperioden. Rönnby 1-3-reducerade i upptakten av den tredje perioden, men därefter gjorde Pixbo sju raka mål och vann till slut med 10-1.

– Denisa Ratajova var den stora härföraren för Pixbo med fyra mål och en assist. Tjeckiskan har gjort poäng i nio raka hemmamatcher.

– Norska stortalangen Rikke Ingebrigtsli Hansen har sannerligen kommit igång. 19-åringen svarade för fem poäng mot Rönnby (två mål och tre assist) och har nu gjort tolv poäng på de fyra senaste matcherna.

– Pixbo tog sjunde raka segern och befäste andraplatsen i tabellen.

– Rönnby åkte på femte raka bortaförlusten. Laget är kvar som sjua i tabellen.