Söndag
13 Okt 7 matcher
Måndag
14 Okt 1 match
Tisdag
15 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 5 matcher
Lördag
19 Okt 3 matcher
Idag 4 matcher
Tisdag
22 Okt 2 matcher
Onsdag
23 Okt 3 matcher
Torsdag
24 Okt 3 matcher
Lördag
26 Okt 8 matcher
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Täby
TÄBY

Matchboll Täby - Sjödin stor matchhjälte

16 april 2019 21:05
SM-slutspel Dam

Det svängde fram och tillbaka i mötet mellan IKSU och Täby där de båda lagen turades om att ta ledningen. Gästerna som krigade in i det sista tog matchen till förlängning med bara tre sekunder kvar av tredje perioden - och i förlängningen klev Matilda Sjödin fram och blev stor matchhjälte.


Resultatet:

IKSU - Täby 5-6 e. förl. (2-2, 0-1, 3-2, 0-1)

Mål IKSU: Sofia Joelsson 2, Veera Kauppi, Oona Kauppi, Cornelia Fjellstedt

Mål Täby: Matilda Sjödin 2, Lisa Carlsson, Lisa Carlsson, Sara Attermo, Julia Croneld

Rubrikerna:

– Full fart från start - Täby tog ledningen med 2-0 inom loppet av mindre än två minuter i mitten av den första perioden. Men hemmalaget svarade genom att reducera och kvittera innan det var dags för mittenakten.

– Det var en målsnål andra period där Matilda Sjödin, som öppnade målskyttet för Täby, hittade fram till Lisa Carlsson. Det var periodens enda mål.

– Det var ett ordentligt ställningskrig i den tredje perioden, när IKSU fick chansen i numerärt överläge med två minuter kvar gjorde Cornelia Fjellstedt 5-4 till hemmalaget. Men med tre(!) sekunder kvar kvitterade Julia Croneld.

– 18 sekunder in i förlängingen blev Matilda Sjödin stor matchhjälte för gästerna som nu leder med 2-1 i matcher mot IKSU. På fredag möts de igen - i Tibblehallen.