Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Pixbo
PIX

Johansson sköt tredje segern till Falun

26 mars 2019 20:35
SM-slutspel Herr

Efter två spelade perioden hade Falun en uddamålsledning mot Pixbo - i den tredje perioden rann det sedan iväg och trots att gästerna fortsatte att kriga sig tillbaka i matchen kunde Falun vinna med 8-5. Där Emil Johansson svarade för hälften av hemmalagets mål.


Resultatet:

Falun - Pixbo Wallenstam 8-5 (1-0, 2-2, 5-3)

Mål Falun: Emil Johansson 4, Rasmus Enström 2, Malte Lundmark, Alexander Galante Carlström

Mål Pixbo: Daniel Calebsson, Gustav Fritzell, Andreas Stefansson, Charlie Sköld, Adam Persson

Rubrikerna:

– När Emil Johansson gjorde sitt andra mål för kvällen och Faluns tredje med drygt fyra minuter kvar av den andra perioden så vaknade gästerna. Daniel Calebsson och Gustav Fritzell såg till att det endast skiljde ett mål inför den sista perioden.

– Falun utökade ledningen kort in i den tredje perioden men Pixbo svarade genom att reducera - två gånger om. Emil Johansson gjorde sitt tredje och fjärde mål för kvällen. Det bjöds på tre mål inom loppet av två minuter i slutet av matchen och siffrorna skrevs till 8-5.

– Pixbo hade svårt att få stopp på Faluns Emil Johansson som idag svarade för fyra mål och var poängbäst i hemmalaget. I Pixbo noterades Adam Persson, Andreas Stefansson och Gustav Fritzell alla för två poäng var - ett mål och en assist för samtliga tre herrarna.

– 1 373 personer var på plats i JALAS Arena under tisdagskvällen.

– Kvällens seger innebär att Falun nu har tre raka vinster mot Pixbo och kan avancera till semifinal på fredag när de möts igen - då i Wallenstamhallen.