Lördag
16 Mar 7 matcher
Söndag
17 Mar 6 matcher
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 4 matcher
Lördag
23 Mar 8 matcher
Söndag
24 Mar 3 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Göteborg
GOT

Pixbo befäste tredjeplatsen - Mellberg förlängningshjälte

15 mars 2019 20:50
SSL Dam

Pixbo Wallenstam kunde på fredagsaftonen studsa tillbaka efter förlusten senast och befästa sin tredjeplats i SSL-tabellen. Västderbyt mot Göteborg gick till förlängning i Wallenstamhallen - där backen Amanda Mellberg klev fram och blev stor hjälte när hon knappt 90 sekunder in fixade bonuspoängen för hemmalaget.


Resultatet:

Pixbo Wallenstam - Göteborg 4-3 e. för (2-2, 1-0, 0-1, 1-0)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova, Amanda Mellberg, Laura Manninen, Linda Andersson

Mål Göteborg: Charlotta Kiilsgaard, Frida Ahlstrand, Alice Bengtsson

Rubrikerna:

– Den inledande perioden i Wallenstamhallen blev den målrikaste i västderbyt mellan Pixbo Wallenstam och Göteborg på fredagskvällen. Den första akten slutade 2-2 efter att bägge lagen varsin gång kunde gå upp i ledningen, men därefter fick publiken endast bevittna ett mål per period. I mittenakten var det Pixbo som satte sig i förarsätet genom Laura Manninens fullträff, innan Frida Ahlstrand hängde in kvitteringen till 3-3 sex minuter in i den tredje.

– Mötet gick till förlängning där backen Amanda Mellberg klev fram och blev stor hjälte för Mölnlyckelaget. Pixbo befäste därmed sin tredjeplats i SSL-tabellen - och studsade tillbaka efter förlusten i toppmötet med KAIS Mora senast - med två matcher kvar att spela av grundseriesäsongen.

– Hemmalagets Linda Andersson blev den enda som noterades för två poäng på fredagen med ett mål och en målgivande passning.

– Göteborg tog en viktig poäng i bottenkampen och hoppet om att kliva upp på säker mark lever i skrivande stund.