Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Malmö
MAL

Urbankova hjälte - vände för Malmö i Karlstad

25 november 2018 20:35
SSL Dam

Adina gånger två, Alfredsson och Augustsson, såg länge ut att fälla avgörandet för Karlstad. Då klev Tereza Urbankova fram och vände på allt för Malmö, som vann efter förlängning och närmade sig slutspelsstrecket.


Resultatet:

Karlstad - Malmö 3-4 e.förl. (0-1, 1-0, 2-2, 0-1)

Mål Karlstad: Adina Alfredsson 2, Adina Augustsson

Mål Malmö: Tereza Urbankova 2, Cecilia Di Nardo, Ellen Rasmussen

Rubrikerna:

– Det här var på god väg att bli tre mycket viktiga poäng för Karlstad. Hemmalaget hamnade visserligen i underläge efter Ellen Rasmussens 0-1-mål halvvägs in i den första perioden, men vände sedan med tre raka mål. Samtliga gjordes av Adina Alfredsson och Adina Augustsson.

– Augustssons fullträff kom nio minuter in i slutperioden och betydde 3-1 - kraftigt slagläge för Karlstad med andra ord. Augustsson hade tidigare i matchen även assisterat till ett av Alfredssons två mål och de båda Adinorna höll på att fälla Malmö.

– Skånelaget hade dock sin egen ledargestalt i form av Tereza Urbankova. I underläge med två bollar och bara minuter kvar av matchen tände först Cecilia Di Nardo hoppet med sin reducering, innan Urbankova utjämnade till 3-3 med klockan på 15.06. I förlängningen var det sedan just Urbankova som avgjorde.

– Malmö bröt en tre matcher lång förlustsvit och spelade hem två mycket betydelsefulla poäng. Skåningarna är kvar på sin tiondeplacering, men krympte avståndet uppåt till slutspelsplats. Det strecket är nu endast tre poäng bort.