Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Storvreta
STO

Säker seger för Storvreta - nu väntar derby i kvarten

16 mars 2019 18:50
SSL Herr

Storvreta IBK avslutade SSL-säsongen med en säker seger borta mot FCH. Skånelaget hade ledningen efter den första perioden, men gästerna gasade därefter ifrån och vann med klara 2-8 i Helsingörhallen. Efter mötet blev det klart att lokalkonkurrenten Sirius står som motståndare i kvarten - i vad som kommer att bli en stekhet derbyserie.


Resultatet:

Helsingborg - Storvreta 2-8 (1-0, 0-5, 1-3)

Mål Helsingborg: Fredrik Azelius, Oliver Windfeldt

Mål Storvreta: Jimmie Pettersson, Victor Andersson, Niklas Winroth, Jesper Berggren, Albin Sjögren, Linus Jämtdal, Tobias Gustafsson, Alexander Rudd

Rubrikerna:

– Helsingborg fick en fin start hemma i Helsingörhallen när seriesegrande Storvreta var på besök. 1183 åskådare fick se Fredrik Azelius sätta skåningarna i ledningen i den första perioden - en ledning som höll sig akten ut.

– Men i den tredje växlade Storvreta upp - och det rejält. Uppsalalaget rakade ostört in fem mål och hade kopplat ett järngrepp om tillställningen, som man sedermera vann med 2-8.

– Hela tio olika målskyttar fick skriva in sig i målprotokollet i Helsingörhallen på lördagen.

– Efter segern stod det klart att lokalkonkurrenten Sirius kommer att stå som motståndare i kvartsfinalen, i vad som kommer att bli en stekhet derbyserie. Sirius avslutade grundseriesäsongen med att krossa Växjö med 11-8.