Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Linköping
LIN
Borta
Falun
FAL

Linköping segrare i toppmötet - fick tabelltvåan på fall

16 mars 2019 18:30
SSL Herr

Linköping kliver in i det kommande slutspelet på bästa tänkbara vis. Inför välfyllda läktare i Sporthallen kunde östgötarna få gästande Falun på fall när fyra olika målskyttar såg till att tabellfyran vann med 4-2.


Resultatet:

Linköping - Falun 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Mål Linköping: Max Wahlgren, Oskar Hovlund, Adam Zetterström, Andreas Nordh

Mål Falun: Malte Lundmark 2

Rubrikerna:

– Linköping hade inför den sista SSL-omgången redan säkrat en hemmaplansfördel till kvartsfinalspelet. Siktet var istället inställt på en tredjeplats och för det var man tvunget att besegra tabelltvåan Falun.

– Inför över 1100 åskådare skulle östgötarna också plocka samtliga tre poäng mot det gästande dalalaget. Andreas Nordh satte Linköping i förarsätet i den första perioden och i den andra drog man ifrån ytterligare när Adam Zetterström gjorde 2-0. Hemmalaget hade 3-1 in till den tredje perioden och skulle också till slut vinna med 4-2 efter att Faluns Malte Lundmark fått det sista ordet i matchen.

– Fyra olika målskyttar låg bakom Linköping seger - och ingen spelare i hemmalaget gjorde heller mer än en poäng. I Falun noterades 17-årige Lundmark för bägge fullträffarna.

– Då Mullsjö besegrade Pixbo blev det ingen tredjeplats för Linköping, som nu ställs mot Dalen i kommande kvartsfinal. För Faluns del väntar Pixbo.