Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
21 Sep 4 matcher
Söndag
22 Sep 1 match
Måndag
23 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 3 matcher
Onsdag
25 Sep 3 matcher
Fredag
27 Sep 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Jönköping
JIK

Wadsten förlängningshjälte för JIK - efter stor dramatik mot Pixbo

24 februari 2019 18:10
SSL Herr

Gästande Jönköping hade en tremålsledning in till den sista akten i det stekheta streckmötet mot Pixbo. Hemmalaget reste sig dock i den tredje, kom tillbaka och kvitterade med 25 sekunder kvar - men i efterföljande förlängning var det de småländska gästerna som skulle få segerjubla efter att Joel Wadsten skjutit in avgörandet på straff.


Resultatet:

Pixbo - Jönköping 4-5 e. OT (1-2, 0-2, 3-0, 0-1)

Mål Pixbo: Martin Östholm, Philip Bringestedt, Charlie Sköld, Daniel Calebsson

Mål Jönköping: Martin Glimberg 2, Joel Wadsten 2, Edvin Skogward

Rubrikerna:

– Bataljen runt SSL:s slutspelsstreck på herrsidan är fortsatt en dramatisk historia. Varje poäng är av yttersta vikt, vilket märktes tydligt i det stekheta mötet mellan sjuan Pixbo och åttan Jönköping i Wallenstamhallen på söndagseftermiddagen.

– Det var Jönköping som tog kommandot och ledningen i de två inledande perioderna. Efter Martn Glimbergs 0-1-mål kom kvitteringen genom Philip Bringestedt, men därefter kunde Jönköping återta ledningen och hade 1-4 på tavlan efter två spelade perioder.

– Men i den tredje akten vaknade hemmalaget till. Martin Östholm hängde in 2-4 i den femte minuten och tio minuter senare skiljde endast ett mål när Charlie Sköld skickade in nästa reducering. Jönköping såg ut att kunna hålla undan och inkassera samtliga tre poäng, men istället kom kvitteringen med 25 sekunder kvar genom lagkaptenen Daniel Calebsson. Mötet gick därefter till förlängning där gästerna tilldömdes ett straffslag knappt en och en halv minut in - en straff som Joel Wadsten tog hand om och satte.

– Jönköping plockade därmed den viktiga bonuspoängen och huserar nu endast en poäng bakom såväl Pixbo som Växjö i tabellen.