Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
21 Sep 4 matcher
Söndag
22 Sep 1 match
Måndag
23 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 3 matcher
Onsdag
25 Sep 3 matcher
Fredag
27 Sep 2 matcher
Hemma
Linköping
LIN
Borta
Örebro
ORE

Stark tredjeperiod bäddade för Linköpingseger

20 februari 2019 21:10
SSL Herr

Det var full fart från tabellfyran Linköping när Örebro kom på besök i Linköpings Sporthall under onsdagen. Östgötarna tog snabbt tag i taktpinnen och efter en stark och målrik tredje period kunde de till slut vinna med 13-4 - och går därmed upp på en tredje plats i tabellen.


Resultatet:

Linköping - Örebro 13-4 (4-2, 3-0, 6-2)

Mål Linköping: Martin Hovlund 2, Marcus Berglund 2, Petter Alm 2, Felix Lanver 2, Matej Jendrisak, Adam Zetterström, Oskar Hovlund, Oskar Seth, Max Wahlgren

Mål Örebro: Emil Ruud 2, Simon Jirebeck, Alexander Rinefalk

Rubrikerna:

– Två minuter och tio sekunder in i matchen öppnade Martin Hovlund målskyttet för hemmalaget, men bara drygt 50 sekunder senare kvitterade Emil Ruud på straff. Sedan behövde hemmalaget bara mindre än två minuter på sig att göra tre mål och gå upp till en 4-1-ledning där Martin Hovlund var inblandad i två av de tre målen. Innan första perioden var slut hade Emil Ruud reducerat igen.

– Östgötarna fortsatte sedan att ha övertaget i den andra perioden och gick upp till en 7-2-ledning. Dominansen fortsatte de sista 20 minuterna och hemmalaget vann till slut med 13-4, efter en målrik tredje period.

– Noterbart är att Linköping hade fyra tvåmålsskyttar - Martin Hovlund, Marcus Berglund, Petter Alm och Felix Lanver.

– Martin Hovlund hade en bra onsdagkväll och svarade för två mål och två assist. Hovlund har nu gjort sju mål och tio assist. Även Marcus Berglund svarade för fyra poäng ikväll och har noterats för 14 poäng på 25 matcher. För gästerna var det Emil Ruud och Emil Lundmark som var poängbäst med sina två poäng. Ruud med sina två mål och Lundmark med två assist.

– Linköping är nu trea med 49 inspelade poäng men kan komma att halka ned en placering beroende på hur det går för Mullsjö mot Falun på torsdag. Örebro är fortsatt kvar på en trettonde plats och har nu nio poäng upp till Helsingborg och säker mark.