Söndag
14 Apr 4 matcher
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 3 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Fredag
20 Sep 1 match
Lördag
21 Sep 4 matcher
Söndag
22 Sep 1 match
Måndag
23 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 3 matcher
Onsdag
25 Sep 3 matcher
Fredag
27 Sep 2 matcher
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Pixbo
PIX

Tre viktiga poäng för Pixbo mot FCH

20 februari 2019 21:45
SSL Herr

Gästande Pixbo tog ledningen med 0-3 mot Helsingborg efter de första 20 minuterna. Skåningarna försökte jobba sig tillbaka i matchen, men när slutsignalen ljöd stod det klart att Pixbo åker hem med tre viktiga poäng i slutspelsstriden efter att ha vunnit med 4-8.


Resultatet:

Helsingborg - Pixbo Wallenstam 4-8 (0-3, 2-0, 2-5)

Mål Helsingborg: Fredrik Azelius, Patrik Suchanek, Andreas Lindholm, Linus Nordgren

Mål Pixbo: Jens Milesson, Gustav Fritzell, Axel Larson, Andreas Stefansson, Martin Östholm, Anton Eriksson, Linus Andersson

Rubrikerna:

– I en jämn första period var det gästande Pixbo som fick bäst utdelning, inom loppet av tio minuter hade gästerna tagit ledningen med 0-3. I inledningen av den andra perioden fick hemmalaget och Jonathan Nilsson chansen att reducera på straff - men Jon Hedlund räddade. Nilsson skulle dock få det sista ordet när han hittade fram till Fredrik Azelius kort därefter, i numerärt överläge. I slutminuterna av mittenakten fick Helsingborg in ytterligare en reducering.

– Andreas Lindholm såg till att blåsa liv i matchen och kvitterade när den tredje perioden var två och en halv minut gammal. Därefter svarade hemmalaget för ett självmål och det tände gästerna, som inom loppet av två minuter gått upp till en 3-6-ledning. I minut 17 kunde Helsingborgs Linus Nordgren snygga till siffrorna genom att göra hemmalagets fjärde mål på straff, men närmare än så kom inte skåningarna och Pixbo vann till slut med 4-8.

– Fredrik Azelius och Andreas Lindholm var fortsätter att leverera för Helsingborg - idag blev det två nya poäng in på kontot i form av ett mål och en assist för de båda herrarna. Andreas Stefansson i Pixbo var poängbäst för gästerna, ett mål och två assist gör att Stefansson nu noterats för 27 mål och 15 assist på 26 matcher.

– Helsingborg är kvar på en tolfte plats i tabellen och har nu nio poäng ned till Örebro under strecket. Pixbo klättar en placering, från plats åtta till en sjunde plats och har bara en poäng upp till Växjö på sjätteplats. Dessutom är det nu tre poäng ned till Sirius som är under slutspelsstrecket - Sirius som går en viktig kamp mot Jönköping på fredag.