Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Kalmarsund
KAL

Hedlund och Nystedt fixade fjärde raka för Dalen

20 februari 2019 21:00
SSL Herr

Dalen skaffade sig ett 3-0-läge kort in i den tredje perioden. Och trots att Kalmarsund jobbade sig in mer i matchen i den sista akten kunde Alexander Hedlund och Victor Nystedt se till att tre poäng stannade kvar i Umeå. Slutsiffrorna skrevs till 4-2 i Dalen.


Resultatet:

Dalen - Kalmarsund 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)

Mål Dalen: Alexander Hedlund 2, Ketil Kronberg, Jonas Svahn

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson, Kevin Björkström

Rubrikerna:

– Dalen öppnade starkast i det viktiga mötet mot Kalmarsund, efter två spelade perioder hade hemmalaget tagit ledningen med 2-0 genom Ketil Kronberg och Alexander Hedlund.

– Den tredje perioden blev desto mer målrik och efter att Jonas Svahn utökat ledningen för hemmalaget så svarade gästerna för sitt första mål i matchen när Marcus Johansson såg till att reducera. Tre minuter och 26 sekunder senare noterades Alexander Hedlund för sitt andra mål för kvällen. Kevin Björkström reducerade sedan för gästerna och i slutminuterna hade Adam Nilsson chansen att göra matchen till en riktig nagelbitare när Kalmarsund fick en straff. Men Måns Parsjö-Tegnér räddade och kvällens tre poäng stannade kvar i Umeå.

– Alexander Hedlund och Victor Nystedt svarade idag för två nya poäng. Hedlund har nu svarat för 38 poäng på 25 matcher - 17 mål och 21 assist. Nystedt har noterats för tio poäng, fyra mål och sex assist.

– Dalen klättar en placering upp till en fjärde plats, men tätt bakom jagar Mullsjö som på torsdag möter tabelltvåan Falun. Kalmarsund halkar ned en placering och är nu åtta med 41 poäng, och har bara en poäng respektive två ned till Sirius och Jönköping som jagar den sista slutspelsplatsen.