Onsdag
04 Dec 5 matcher
Torsdag
05 Dec 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 5 matcher
Onsdag
11 Dec 4 matcher
Torsdag
12 Dec 2 matcher
Tisdag
17 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 3 matcher
Torsdag
19 Dec 2 matcher
Lördag
21 Dec 9 matcher
Hemma
Örebro
ORE
Borta
Lindås
LIND

Lindgjerdet och Ekengren fälste Örebro - vann ödesmötet

20 januari 2019 19:05
SSL Herr

Örebro tog hem den blytunga segern i måstematchen mot Lindås efter stor förlängningsdramatik. Marcus Ekengren sköt avgörandet till 7-6, men överglänstes i hemmatriumfen av fyramålsskytten Markus Lindgjerdet.


Resultatet:

Örebro - Lindås 7-6 e.förl. (2-1, 2-4, 2-1, 0-1)

Mål Örebro: Markus Lindgjerdet 4, Emil Lundmark, Simon Lindholm, Marcus Ekengren

Mål Lindås: Christian Reichenberg, Victor Lövdahl, Patrik Malmström, Albin Jansson, Alessandro Agus, Lucas Towell

Rubrikerna:

– Marcus Ekengren såg till att Örebro vann matchen som inget av de här båda lagen egentligen hade råd att förlora. 4.26 in i förlängningen skickade forwarden dit det skott som innebar matchavgörandet till 7-6 och bonuspoängen stannade i Närke.

– Innan dess hade det mesta handlat om lagkamraten Markus Lindgjerdet, men även Emil Ruud. Lindgjerdet öppnade målskyttet till 1-0 för Örebro tidigt i matchupptakten assisterad av Ruud och duon fortsatte sedan att leverera.

– Totalt landade Lindgjerdet på fyra mål och Ruud på fyra assist.

– Lindås var samtidigt i ledning stora delar av matchen. Gästerna vände i mittenakten och Lucas Towell ordnade 4-5 in till periodvilan. Alessandro Agus räddade poäng med sin kvittering en dryg minut från slutet, men Lindås föll trots det.

– Nu skiljer sju poäng upp till säker mark och Göteborgsklubben är illa ute. Örebro kan däremot vädra morgonluft. Segern sätter laget i fortsatt jaktposition - bara en pinne efter Höllviken på andra sidan nedflyttningsstrecket.